Világító kőfurnér: drámai fényhatás és innovatív elegancia

Világító kőfurnér

Világító kőfurnér: drámai fényhatás és innovatív elegancia

A világító kőfurnér felhasználása lehetőségei igen sokrétűek. Exkluzív, stílusos és elegáns megjelenést biztosít szinte bármilyen épületnek. Kül- és beltéren egyaránt. Különböző erősségű és színű megvilágítással dráma fényhatások, egyedi formák érhetők el. De mi is az a kőfurnér? Miért olyan népszerűek ősidők óta a kőburkolatok? Mindent a világító kőfurnérról, annak jellemzőiről, előnyeiről és telepítéséről.

Mi az a kőfurnér?

A kőfurnér egy kül- és beltéri burkolóanyag, amit palakő, mészkő, vagy homokkő felhasználásával készítenek. A nagy méretben kifejtett alapanyagot vékony, pár centiméter vastagságú lapokká hasítják. Ezt követően innovatív izolációs hőtechnika segítségével választják le a kőfurnérlapokat. A burkolat a következő rétegekből áll össze:

 • Természetes (vékony) kőréteg
 • Ragasztóanyag
 • Üvegszál-erősítés
 • Műgyanta

Töretlen népszerűségének oka a sokszínű felhasználhatósága, jó ár-érték aránya, illetve az egyedi, stílusos megjelenése.

Világító kőburkolat

A természetes kövekről és burkolatokról általánosságban

A természetesség sosem megy ki a divatból. Az emberek mindig is szerették, előnyben részesítették a mesterséges megoldásokkal szemben. Az építészet világában legalábbis ez jellemzően így történt az elmúlt évezredekben is, és ma sincs igazán másképp. Az egyik legjobb díszítőelem pedig maga a kő. A

híresebbnél híresebb, szebbnél szebb épületeken található meg (pl. Parlament, Fehér Ház).

A természetes kövek felhasználhatósága szinte végtelen. Több színben is előfordulnak, amiket nem egy gyárban találnak ki, hanem maga a természet határoz meg. Az egyszerű, sötétebb mintáktól kezdve akár a rózsaszínig is lehet válogatni. A nyers köveket pedig méretre vágják, majd megmunkálják. Így szinte bárki számára adott a lehetőség, hogy a világ csodáit otthonába, irodájába varázsolja.

Természetes kövek

A természetes kőburkolatok előnyei:

 • Természetesség.
 • Stílus, ami sosem megy ki a divatból.
 • Hosszú élettartam.
 • Egyszerű tisztítás, impregnálás, karbantartás.

A kőburkolatok tehát nemcsak vonzó, megnyerő külsőt kölcsönöznek az épület kül- vagy belterében, hanem tartósak, és hosszú ideig szolgálják az épületet, ahová felkerülnek.

A Translucent kőfurnér tulajdonságai

Az ultravékony Translucent kőburkolat agyagpala, vagy csillámpala rétegből, továbbá egy speciális, üvegszállal megerősített, fényáteresztő, áttetsző műgyanta hátsó hordozó rétegből áll. A kőfurnér különlegessége, hogy háttér-megvilágítással alkalmazva rendkívül látványossá teszi a bútorokat, pultokat, falakat, kirakatokat és displayeket.

Különböző erősségű és színű megvilágítással egészen egyedi hatásokat érhetünk el, megvilágítás nélkül pedig a LiteStone kőfurnérral egyenértékű, természetes kőfelület látványát élvezhetjük. A világító kőfurnér használatával 22 féle textúrával válik elérhetővé ez az egyedi látvány.

Kőfurnér lapok

A SlateDesign Translucent világító kőfurnér tulajdonságai:

 • Méretek: 1220×610 mm (standard, S), 2100×1050 mm (M), 2400×1200 mm (L) (vagy egyedi lapméret)
 • Vastagság: 1,2-3 milliméter
 • Súly: 1,5-3 kilogramm / négyzetméter

A Translucent világító kőfurnér előnyei:

 • Száz százalékban természetes kőburkolat.
 • Ultravékony: mindössze 1,2-2,0 milliméter vastag.
 • Exkluzív, elegáns megjelenés, egyedi kövek
 • Innovatív: egyedi megoldások építészeti alkalmazásokhoz, dekorációkhoz és felújításokhoz egyaránt.
 • Sokszínű: 22 különböző természetes, matt és fényes kőfelület.
 • Könnyű illeszthetőség: a burkolólapok vastagságuk és méretpontosságuk miatt könnyen alkalmazhatók.
 • Környezetbarát: a vékony termék gyártása és szállítása nem jár komoly környezetterheléssel.

A világító kőfurnér tehát nagyon sokféle előnyt rejt magában, de az egyik legfontosabb, hogy felhasználási lehetőségeit tekintve is szinte végtelen a lehetőség.

Kőfurnér burkolatok

A világító kőfurnér rögzíthető fa, csempe, gipszkarton, beton, üveg, fém, műanyag és vakolt felületre egyaránt. Irodai épületek, lakóingatlanok burkolására is alkalmas. Nagy előnye, hogy egybefüggő, nagy falfelületek burkolását is lehetővé teszi. Akár bútoron sem elképzelhetetlen, ugyanis ​​forgácslapra hőpréssel laminálva, vagy hidegen sajtolással ilyen felületekre is rögzíthető. Általánosságban a következő célokra egyaránt felhasználható:

Az innovatív kőburkolat egyedülálló technikai paramétereknek köszönhetően igen széles körben alkalmazható. Kedvező hő és vízálló tulajdonságokkal is bír, így a konyhában, fürdő helyiségben, vagy akár a medence körül is rögzíthető.

Ultravékony kőfurnér

Világító kőfurnér telepítése

A telepítés csendes és pormentes. Olyan vállalkozások számára is ideális, amelyek nem engedhetik meg a felújítás miatt elhúzódó üzemszünetet. A kőfurnérlapok rögzítéséhez pedig nem szükséges speciális eszköz, vagy drága szerszám sem. Akár egy vékony csiszolókoronggal is vághatók. Az üvegszál erősített műgyantának köszönhetően könnyen hajlítható, így akár ívelt felületeken is rögzíthető. A kőfurnér súlya 1,5-3,0 kg / négyzetméter, így a szállítás és a rögzítés sem igényel túl nagy erőfeszítéseket.

Amennyiben Ön is feldobná épületét egy hatásos, világító kőfurnérral, nézzen körül a Slate Design oldalán, kalkuláljon árat, vagy kérdés esetén lépjen velünk kapcsolatba!MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!

Hívjon minket!