Tudnivalók

Általános kérdések

A Slate Design LiteStone kőfurnér burkolat építési termék?

Igen. A termék teljesítménynyilatkozatát itt tekintheti meg. A termékünk  rendelkezik az ÉPÍTÉSÜGYI MINŐSÉGELLENŐRZŐ INNOVÁCIÓS NONPROFIT NKFT. által kiadott Nemzeti Műszaki értékeléssel és Teljesítmény Nyilatkozattal.

Az ÉMI minősítés tanúsítja, hogy a termék valós élettartama – a garancia időn túl is – az építőanyagoktól/épületektől elvárt ideig megfelelő lesz.

A Slate Design Translucent átvilágítható kőfurnér burkolatok nem minősülnek építési terméknek, nem falburkolatok. Felhasználásukat kizárólag dekorációs céllal javasoljuk.

Van garancia a termékükre?

Igen, 30 év garanciát vállalunk a burkolólapjaink minőségére.

Önök a gyártók?

2013-óta a világ egyik legnagyobb piacvezető kőfurnér gyárának vagyunk a hivatalos képviselői Magyarországon, Romániában és Szlovákiában. Slate Design burkolatokat ezekben az országokban csak nálunk vásárolhat.

Az általunk forgalmazott termék a világ számos pontján bizonyított már. Jelenleg is végzünk olyan kutatásokat és fejlesztéseket, melyek a termék beépítését és termék hozzáadott értékét az általunk képviselt piacon növelik.

Miért a Slate Design kőfurnér burkolatokat válassza?

A Slate Design burkolatok rendelkeznek a jogszabályok által megkövetelt laboratóriumi vizsgálatokkal és tanúsítványokkal, mely alapján bel- és kültérben építőanyagként betervezhetőek és beépíthetőek.

Egri raktárkészletünkön kb. 2 000 m2 áll a kedves vásárlóink rendelkezésére, így akár azonnal teljesíteni tudjuk a megrendeléseket.

Termékeink olyan minőségügyi bizonyítványokkal rendelkeznek, mint például a Nemzeti Műszaki Értékelés, ISO:9001;2015 gyártási minőség irányítási rendszer és a CE tanúsítvány a környezeti és egészségvédelmi megfelelőség tekintetében. Ön így biztos lehet benne, hogy bizonyítottan építőipari szabványoknak megfelelő, kiváló minőségű árut vásárol tőlünk.

Képek alapján nem tudok választani a termékek közül. Hogyan vehetem kézbe a burkolatokat?

1. Személyesen az egri bemutatótermünkben

Egri bemutatótermünk minden hétköznap 8.00-tól – 16.30-ig várja a kedves érdeklődőket, ahol lehetőség van megtekinteni a teljes választékot. Munkatársaink szívesen segítenek a választásban és megválaszolják a felmerülő kérdéseket is. Bejelentkezés nem szükséges.

2. Viszonteladó partnereinknél

Az ország számos pontján megtalálhatóak viszonteladó partnereink, ahol szintén megismerhetőek a termékeink.

3. Igényeljen színmintát!

Lehetőség van termékminta igénylésre is. A 3 darab, A/5 méretű minta ingyenes.  További minták 1000 Ft/darab áron igényelhetőek, melyek árát jóváírjuk rendelése végösszegéből. A csomagban mellékeljük aktuális katalógusunkat is, amiben a referencia képek mellett, a legfontosabb információkat is megtalálja.

Rendeltünk korábban kőfurnér lapokat, de szükség van még pótlásra. Tudnak ugyanolyan burkolatokat szállítani, mint korábban?

A Slate Design kőfurnér lapok természetes kőfelülettel rendelkeznek, nem pedig előre meghatározott mesterséges színek alapján kerülnek legyártásra. Ezen terméktulajdonság miatt a kőfurnér burkolatok felületi megjelenése változatos lehet egy adott kőfajtán belül is.

A rendelési mennyiséget célszerű úgy kalkulálni a kiosztási rend, kávák, illesztések alapján, hogy a nettó felületi mennyiségre min 5%-os ráhagyással kell számolni. Több 10 m2-es vagy akár nagyobb volumen esetében a rendelési mennyiség ugyanazon struktúra több sorozatából valósulhat meg.

Nagyobb megrendelés esetén, érdemes a kissé eltérő felületi megjelenésű kőfurnér burkolatokat keverve felhasználni, elkerülve ezzel az azonos tételeket követő éles váltásokat. Ehhez segítségképpen a burkolatokat igény esetén LOT számmal ellátva szállítjuk.

Ugyanazon projekthez történő későbbi pótrendelésnél a leszállított lapok struktúra irányzata eltérhet az első körben gyártott lapokétól, mivel azok már nagy valószínűséggel egy másik kőtömbből kerültek legyártásra. Az első körös projektről kapott fotók alapján azonban igyekszünk a lehetőség szerint hasonló irányzatú kőfurnér burkolatokat szállítani.

A kőfurnérok felhasználásával kapcsolatos kérdések

Milyen méretekben érhetőek el a Slate Design kőfurnér burkolatok?

A standard és leginkább készletezett lapméret 122*61 cm, azonban burkolataink elérhetőek 210*105 cm, valamint 240*120 cm-es extra táblaméretekben is.

Ha most megrendelem a Slate Design kőfurnér burkolatokat, mikor kaphatom meg azokat?

Köszönhetően több mint 2000 m2-nyi magyarországi (Eger) raktárkészletünknek, a megrendelt kőfurnér burkolatok akár már másnapra leszállításra kerülhetnek az Ön otthonába szállító partnerünk, a GLS futárszolgálat segítségével.

Rendelését 100.000 Ft-ig utánvéttel, afölött pedig előre utalással rendezheti.

Amennyiben a kiválasztott struktúra adott mennyiségben nem áll rendelkezésre aktuális egri raktárkészletünkön, úgy azt közvetlen gyári rendelésből, vagy úton lévő szállítmányunkból tudjuk biztosítani néhány héten belül.

Kell-e impregnálnom burkolás előtt a lapokat, vagy ráér burkolás után is?

Javasoljuk, hogy burkolás előtt impregnálja a kőfurnér lapok felületét az általunk forgalmazott SDA Nano Effect Stone Impregnation szerrel. Ez víz és olaj taszítóvá teszi a felületet és kis mértékben mélyíti el a kő természetes színét. Ennek mértéke struktúránként eltérő lehet. Javasoljuk, hogy egy kisebb felületen végezzen előzetes tesztet.

Az impregnált burkolat jelentősen megkönnyíti a beépítés során a lap felületét esetlegesen elszennyező ragasztó és fuga maradványok eltávolítását. Beltérben védi a felületet a szennyeződésektől, kültérben öntisztulóvá teszi a homlokzati burkolatot.

Hogyan kell végezni az impregnálást?

Feltétlenül olvassa el az impregnáló szer használati utasítását! Tartsa be a munkavédelmi előírásokat. Zárt helyiségben, biztosítsa a szellőzést. Használjon szivacs hengert. Amennyiben a kelleténél több impregnálót vitt fel, a szert törölje le papírkendővel, mert foltot hagyhat.

Szórással csak arra képzett szakember végezheti az impregnálást a munkavédelmi szabályok betartásával!

Amennyiben mégis a kész burkolatot kívánja impregnálni fugázás előtt, akkor biztosítsa, hogy a szer semmiképpen ne kerüljön a fugahézagba, mert ellenkező esetben a fugaanyag tapadása nem lesz megfelelő.

Hogy előzhető meg, hogy impregnálás után, epoxi fuga használata esetén se legyenek foltosak a lapok?

Sajnos a hibás technológiai eljárások ellen nem véd az impregnálás. Epoxi gyantás fuga eldolgozáshoz gyakran mossa ki a fugázó szivacsot.

A szennyezett vizet ne hagyja lecsorogni a burkolaton, ha mégis, akkor tiszta vízzel mielőbb takarítsa le. Fugázás előtt tájékozódjon a helyes technológiai eljárásról a termék gyártójánál.

Milyen felületre ragaszthatom a kőfurnért?

Számtalan fogadó felületre felragaszthatóak a Slate Design kőfurnér burkolatok. Betonra, téglára, szigetelt homlokzatra, fémre, fára, régi csempére, üvegre, plexire stb. A fogadó felület ismeretében segítünk a megfelelő ragasztó kiválasztásában.

Fontos, hogy az alapfelület tapadó szilárdsága megfelelő legyen, minimum 0,5 N/mm2. Ne ragassza a kőfurnért laza, poros vagy leváló felületre!

Mivel vághatóak a kőfurnér burkolatok?

Egy egyszerű sarokcsiszoló segítségével, fogazás nélküli csiszoló vágókoronggal vághatóak a kőfurnér burkolatok. A pontosabb vágás érdekében használjon egyenes vezetősínt.

A vágás során a lapok élén esetlegesen keletkező egyenetlenségeket csiszolópapírral egyszerűen orvosolhatja.

Hol tudom alkalmazni a Slate Design kőfurnér burkolatokat?

Az ultravékony Slate Design kőfurnér burkolatok a számtalan előnyös tulajdonságainak köszönhetően széles körben alkalmazhatóak.

Bel- és kültéri falburkolás céljára, vizes, wellness közegben is, kandallóburkolatként, konyhai hátfal kialakítására, illetve asztalosipari felhasználás esetén akár különleges bútorfrontokat is létrehozhatunk vele.

A különleges hatású, átvilágítható Slate Design Translucent kőfurnér lapok segítéségével pedig háttér megvilágítással valódi luxust teremthetünk otthonunkba, üzletünkbe.

Homlokzati felhasználással kapcsolatban felmerülő kérdések

Most szigeteljük a házat. Mire figyeljünk, hogy később alkalmazhassuk a kőfurnér burkolatot?

Javasoljuk, hogy használják az általunk ajánlott, erősített homlokzati rétegrendet, az annak megfelelő technológiai eljárásban. Kérdés esetén hívja szakértői vonalunkat a +36 70 6121 888 telefonszámon.

Biztos, hogy kell dübelezni a szigetelést?

Igen, mivel a Slate Design LiteStone kőfurnér lapok bár mindössze 1,5-1,8 kg/m2 súlyúak, mégis a lapok hőtágulása miatt fontos a megfelelően erősített homlokzati fogadófelület, ezért nem alkalmazható egyszerű színezett vakolatra előkészített alapfelületre.

Az alapfelület megerősítéséhez célszerű a homlokzati útmutatónkban leírtakat követni. Ehhez használjon feszítő csavaros dübelt, minimum 5 darabot négyzetméterenként. A dübelezést mindig az erősített üvegszövet hálón keresztül kell elvégezni!

Egy szigetelt homlokzat több rétegből áll, és mindegyik réteg másképp mozog a hőingadozások hatására. A szigeteléstől kifelé felépített réteget éri a legnagyobb igénybevétel, hiszen itt melegszik és hűl a homlokzat a leggyorsabban. Naponta akár 30-40 °C hőmérséklet különbséget kell elviselnie a szerkezetnek.

Ha nincs megfelelően megépítve a rendszer, vagy annak bármilyen eleme gyenge, akkor ezek a hőingadozások a gyenge részen elnyírhatják a szerkezetet. Ha nem megfelelő rendszert építenek a burkoló lapok alá, akkor a hálózott ágyazóhabarcs leválhat a szigetelésről.

A Slate Design LiteStone homlokzati burkoló lapok és az általunk ajánlott ragasztóanyagok rendkívül rugalmasak, gond nélkül kibírják a napi hőingadozásokat.

Szigetelt homlokzatra szeretném használni a kőfurnért. A szigetelés már elkészült, de nem az Önök ajánlott rétegrendje szerint. Burkolhatom kőfurnérral?

Igen, ha az ajánlott rétegrendünkkel azonos műszaki tartalommal készült a szigetelés. Ennek megállapítása az Ön felelőssége.

Abban az esetben, ha a szigetelés és/vagy színezés elkészült, megoldást jelenthet a szerkezet burkolás előtti megerősítése. Ez lehet újra hálózás és dübelezés. Ez ügyben konzultáljon kivitelező szakemberrel.

A Slate Design Kft. nem ad konkrét kivitelezési tanácsokat és nem végez művezetést utólagos szerkezet javításoknál.

Az országban már több burkolóval dolgoztunk együtt, akiket bátran tudunk ajánlani Önnek is.

A ház le lett szigetelve, de a hálózásra csak két hónappal később került sor. Az önök rétegrendjét alkalmaztuk. A szigetelő lemez besárgult, mit tehetünk?

Ha hálózás előtt a szigetelő lap felületét átcsiszolták, akkor nem szükséges más különleges eljárás. Az EPS/XPS szigetelést mihamarabb le kell hálózni! Az EPS hőszigetelő lapok nem UV állóak! Ha a felületét a nap megégeti, akkor sárgul és porlik, a tapadó szilárdsága romlik, erre hálózni és burkolni nem szabad!

Ha nem biztos abban, hogy a porló réteget eltávolították hálózás előtt, akkor bontsa meg több helyen a szigetelés ágyazó habarcsát a hálóval együtt és ellenőrizze a habarcs tapadását, és a szigetelőlap felületét.

Mi a megfelelő időszak a Slate Design kőfurnér lapok burkolására?

Ideális 10 és 25°C közötti hőmérsékleti tartományban dolgozni, lehetőleg a tűző napsütést kerülve.

A fekete kőfurnér homlokzat tényleg felmelegedhet a napon akár 80°C fokra?

Ennyire nem. Viszont tény, hogy a sötétre színezett felületek gyorsabban és jobban felmelegszenek.

Tény, hogy a sötét színek azok, melyek leginkább fel tudnak melegedni. Saját tesztjeink is bizonyítják, hogy egy derült napon, 32°C-os augusztusi levegőhőmérséklet mellett egy fehér színezett vakolat 54°C, míg ugyanekkor a Black kőfurnér burkolat mintegy 64°C fokra melegedett fel 13:30-kor.

A Slate Design kőfurnérlapok és az ajánlott ragasztónk hőlökésállósága megfelelt a teszteken, ahol 145°C-ig is felmelegítették a burkoltokat.

A sötét burkolatok esetén a fogadófelületnek alkalmazkodnia kell a hőingadozás mértékéhez és gyakoriságához. Szigetelt homlokzat esetén a szigeteléstől kifelé található réteget éri a legnagyobb igénybevétel. Éppen ezért például a hálón keresztül kell a szigetelő lemezeket rögzíteni a falfelülethez, és a megfelelő technológiával, szakszerűen elkészített hálózott ágyazóhabarcs rétegre lehet csak burkolni.

Az általunk ajánlott homlokzati ragasztó és ragasztási mód pedig biztosítja azt, hogy az alapfelületet a legkevesebb terhelés érje a sötét lapok esetében is.  Éppen ezért javasoljuk, hogy a homlokzati útmutatónkban szereplő rétegrendet alakítsák ki a szigetelt homlokzaton.

Milyen tipikus kivitelezési hibákkal találkoztak homlokzatburkolás során?

Örömmel mondhatjuk, hogy 2013-as fennállásunk óta csak olyan hibával találkoztunk, ami kivitelezési technológia hiányosságból származott – a Slate Design kőfurnér burkolatok hibája még soha sem merült fel!

Sajnos a hibák többsége trehányságból és nem szakszerű építőipari technológiák alkalmazásából származik.

Jellemző problémák:

 • nem vagy nem a hálón keresztül dübelezik a szigetelő rendszert,
 • a fém dübel fejét nem tapaszolják le,
 • a hálózott ágyazóhabarcs nem kellően vastag, szinte csak 1-2 mm összesen (és még azt sem dübelezik!),
 • nem várják meg a teljes technológiai száradási időt a burkolás előtt. A fogadó felület (ágyzóhabarcs, vakolat stb) TELJES kiszáradása után szabad csak a Slate Design kőfurnér lapokkal burkolni, ami általában minimum 21-28 nap!
 • nem vagy hibásan impregnálják le a burkoló lapokat (pl a lapok hátát is összekenik impregnálóval, ami ezek után nem fog tapadni).
 • az impregnáló szert nem a ragasztandó fogadófelületre kell felkenni, hanem a burkoló lap kőfelületére!
 • a hőszigetelő lemezeket sokáig nem tapaszolják le, ezért az UV sugárzás tönkreteszi, így a szigetelő lap felülete nem lesz hordképes. Az ilyen hőszigetelő lapok felületét le kell csiszolni.
 • nem az általunk javasolt módon végzik a ragasztást. A burkolólapot a ragasztóba bele kell hengerelni, nem elég csak „rálehelni”, és majd ott marad. Be kell tartani a ragasztó felvitelének irányát is!
 • tűző napon, a technológia hőmérséklet tartomány fölött burkolnak. Lehet a levegő „csak” 28-30°C, de a szürke vakolat, amire ragasztani kívánnak 50°C. Ennek ellenkezője, amikor a levegő 5°C fölött van, de a falfelület még csak 0°C.
 • a fogadó alapfelület tapadószilárdsága elégtelen, gyatra minőségű, porlik.

Válasszon az általunk minősített kivitelezők közül. Követelje meg a pénzéért az első osztályú munkát! Adja át a kivitelezőnek a homlokzati burkolási technológiai leírásunkat, ne elégedjen meg a „tudom én ezt” válasszal. Ha kivitelezőnek kérdése van, akkor hívja a műszaki tanácsadó vonalunkat: +36 70 612 1888.

Minősített Slate Design kőfurnér burkolók:

Juhász István mérnök e.v.

Tornyai Szabolcs

Ács József burkoló

 • Kecskemét és környéke
 • 06 30 908 2835

Az Önök által ajánlott homlokzati ragasztó vízálló?

Igen, de ez nem azt jelenti, hogy a ragasztást végezheti vizes felületre, vagy a ragasztott burkolatot hátoldalról érheti víz.

Figyeljen arra, hogy az elkészült homlokzati burkolat mögé ne kerülhessen csapadék víz! Tartsa be a normál építőipari technológiai eljárásokat.

MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!

Hívjon minket!