KAPCSOLAT

Slate Design Kft.

Bemutató terem: 3300 Eger, Tárkányi út 92/G (Agria Vállalkozói Park)

Telefon:
+36 70 620 7999 – Bánki Gergő
+36 70 612 6125 – Kerényi Réka

E-mail: info@slatedesign.hu

Nyitvatartás:
Hétfő–Péntek: 08:00–16:30
Szombat: előzetes egyeztetés alapján

 

Tudnivalók

Általános kérdések

A Slate Design LiteStone kőfurnér burkolat építési termék?

Igen. A termék teljesítménynyilatkozatát itt tekintheti meg. A termékünk más hasonló termékektől eltérően rendelkezik az ÉPÍTÉSÜGYI MINŐSÉGELLENŐRZŐ INNOVÁCIÓS NONPROFIT NKFT. által kiadott Nemzeti Műszaki értékeléssel és Műszaki Teljesítmény Nyilatkozattal.

Az ÉMI minősítés tanúsítja, hogy a termék valós élettartama – a garancia időn túl is – az építőanyagoktól/épületektől elvárt ideig megfelelő lesz.

A Slate Design Translucent átvilágítható kőfurnér burkolatok nem minősülnek építési terméknek, nem falburkolatok. Felhasználásukat kizárólag dekorációs céllal javasoljuk.

Van garancia a termékükre?

Igen, 5+5 év garanciát vállalunk a burkolólapjaink minőségére.

Önök a gyártók?

2013-óta a világ egyik legnagyobb piacvezető kőfurnér gyárának vagyunk a hivatalos képviselői Magyarországon, Romániában és Szlovákiában. Slate Design burkolatokat ezekben az országokban csak nálunk vásárolhat.

Az általunk forgalmazott termék a világ számos pontján bizonyított már. Jelenleg is végzünk olyan kutatásokat és fejlesztéseket, melyek a termék beépítését és termék hozzáadott értékét az általunk képviselt piacon növelik.

Miért a Slate Design kőfurnér burkolatokat válassza?

A hazai piacon forgalmazott kőfurnér burkolatok közül, egyedül a Slate Design burkolatok rendelkeznek a jogszabályok által megkövetelt laboratóriumi vizsgálatokkal és tanúsítványokkal, mely alapján bel- és kültérben építőanyagként betervezhetőek és beépíthetőek.

Egri raktárkészletünkön kb. 2 000 m2 áll a kedves vásárlóink rendelkezésére, így akár azonnal teljesíteni tudjuk a megrendeléseket.

Termékeink olyan minőségügyi bizonyítványokkal rendelkeznek, mint például a Nemzeti Műszaki Értékelés, ISO:9001;2015 gyártási minőség irányítási rendszer és a CE tanúsítvány a környezeti és egészségvédelmi megfelelőség tekintetében. Ön így biztos lehet benne, hogy bizonyítottan építőipari szabványoknak megfelelő, kiváló minőségű árut vásárol tőlünk.

Képek alapján nem tudok választani a termékek közül. Hogyan vehetem kézbe a burkolatokat?

1. Személyesen az egri bemutatótermünkben

Egri bemutatótermünk minden hétköznap 8.00-tól – 16.30-ig várja a kedves érdeklődőket, ahol lehetőség van megtekinteni a teljes választékot. Munkatársaink szívesen segítenek a választásban és megválaszolják a felmerülő kérdéseket is. Bejelentkezés nem szükséges.

2. Viszonteladó partnereinknél

Az ország számos pontján megtalálhatóak viszonteladó partnereink, ahol szintén megismerhetőek a termékeink.

3. Igényeljen színmintát!

Lehetőség van termékminta igénylésre is. A 3 darab, A/5 méretű minta ingyenes.  További minták 1000 Ft/darab áron igényelhetőek, melyek árát jóváírjuk rendelése végösszegéből. A csomagban mellékeljük aktuális katalógusunkat is, amiben a referencia képek mellett, a legfontosabb információkat is megtalálja.

Rendeltünk korábban kőfurnér lapokat, de szükség van még pótlásra. Tudnak ugyanolyan burkolatokat szállítani, mint korábban?

A Slate Design kőfurnér lapok természetes kőfelülettel rendelkeznek, nem pedig előre meghatározott mesterséges színek alapján kerülnek legyártásra. Ezen terméktulajdonság miatt a kőfurnér burkolatok felületi megjelenése változatos lehet egy adott kőfajtán belül is.

A rendelési mennyiséget célszerű úgy kalkulálni a kiosztási rend, kávák, illesztések alapján, hogy a nettó felületi mennyiségre min 5%-os ráhagyással kell számolni. Több 10 m2-es vagy akár nagyobb volumen esetében a rendelési mennyiség ugyanazon struktúra több sorozatából valósulhat meg.

Nagyobb megrendelés esetén, érdemes a kissé eltérő felületi megjelenésű kőfurnér burkolatokat keverve felhasználni, elkerülve ezzel az azonos tételeket követő éles váltásokat. Ehhez segítségképpen a burkolatokat igény esetén LOT számmal ellátva szállítjuk.

Ugyanazon projekthez történő későbbi pótrendelésnél a leszállított lapok struktúra irányzata eltérhet az első körben gyártott lapokétól, mivel azok már nagy valószínűséggel egy másik kőtömbből kerültek legyártásra. Az első körös projektről kapott fotók alapján azonban igyekszünk a lehetőség szerint hasonló irányzatú kőfurnér burkolatokat szállítani.

A kőfurnérok felhasználásával kapcsolatos kérdések

Milyen méretekben érhetőek el a Slate Design kőfurnér burkolatok?

A standard és leginkább készletezett lapméret 122*61 cm, azonban burkolataink elérhetőek 210*105 cm, valamint 240*120 cm-es extra táblaméretekben is.

Ha most megrendelem a Slate Design kőfurnér burkolatokat, mikor kaphatom meg azokat?

Köszönhetően több mint 2000 m2-nyi magyarországi (Eger) raktárkészletünknek, a megrendelt kőfurnér burkolatok akár már másnapra leszállításra kerülhetnek az Ön otthonába szállító partnerünk, a GLS futárszolgálat segítségével.

Rendelését 100.000 Ft-ig utánvéttel, afölött pedig előre utalással rendezheti.

Amennyiben a kiválasztott struktúra adott mennyiségben nem áll rendelkezésre aktuális egri raktárkészletünkön, úgy azt közvetlen gyári rendelésből, vagy úton lévő szállítmányunkból tudjuk biztosítani néhány héten belül.

Kell-e impregnálnom burkolás előtt a lapokat, vagy ráér burkolás után is?

Javasoljuk, hogy burkolás előtt impregnálja a kőfurnér lapok felületét az általunk forgalmazott SDA Nano Effect Stone Impregnation szerrel. Ez víz és olaj taszítóvá teszi a felületet és kis mértékben mélyíti el a kő természetes színét. Ennek mértéke struktúránként eltérő lehet. Javasoljuk, hogy egy kisebb felületen végezzen előzetes tesztet.

Az impregnált burkolat jelentősen megkönnyíti a beépítés során a lap felületét esetlegesen elszennyező ragasztó és fuga maradványok eltávolítását. Beltérben védi a felületet a szennyeződésektől, kültérben öntisztulóvá teszi a homlokzati burkolatot.

Hogyan kell végezni az impregnálást?

Feltétlenül olvassa el az impregnáló szer használati utasítását! Tartsa be a munkavédelmi előírásokat. Zárt helyiségben, biztosítsa a szellőzést. Használjon szivacs hengert. Amennyiben a kelleténél több impregnálót vitt fel, a szert törölje le papírkendővel, mert foltot hagyhat.

Szórással csak arra képzett szakember végezheti az impregnálást a munkavédelmi szabályok betartásával!

Amennyiben mégis a kész burkolatot kívánja impregnálni fugázás előtt, akkor biztosítsa, hogy a szer semmiképpen ne kerüljön a fugahézagba, mert ellenkező esetben a fugaanyag tapadása nem lesz megfelelő.

Hogy előzhető meg, hogy impregnálás után, epoxi fuga használata esetén se legyenek foltosak a lapok?

Sajnos a hibás technológiai eljárások ellen nem véd az impregnálás. Epoxi gyantás fuga eldolgozáshoz gyakran mossa ki a fugázó szivacsot.

A szennyezett vizet ne hagyja lecsorogni a burkolaton, ha mégis, akkor tiszta vízzel mielőbb takarítsa le. Fugázás előtt tájékozódjon a helyes technológiai eljárásról a termék gyártójánál.

Milyen felületre ragaszthatom a kőfurnért?

Számtalan fogadó felületre felragaszthatóak a Slate Design kőfurnér burkolatok. Betonra, téglára, szigetelt homlokzatra, fémre, fára, régi csempére, üvegre, plexire stb. A fogadó felület ismeretében segítünk a megfelelő ragasztó kiválasztásában.

Fontos, hogy az alapfelület tapadó szilárdsága megfelelő legyen, minimum 0,5 N/mm2. Ne ragassza a kőfurnért laza, poros vagy leváló felületre!

Mivel vághatóak a kőfurnér burkolatok?

Egy egyszerű sarokcsiszoló segítségével, fogazás nélküli csiszoló vágókoronggal vághatóak a kőfurnér burkolatok. A pontosabb vágás érdekében használjon egyenes vezetősínt.

A vágás során a lapok élén esetlegesen keletkező egyenetlenségeket csiszolópapírral egyszerűen orvosolhatja.

Hol tudom alkalmazni a Slate Design kőfurnér burkolatokat?

Az ultravékony Slate Design kőfurnér burkolatok a számtalan előnyös tulajdonságainak köszönhetően széles körben alkalmazhatóak.

Bel- és kültéri falburkolás céljára, vizes, wellness közegben is, kandallóburkolatként, konyhai hátfal kialakítására, illetve asztalosipari felhasználás esetén akár különleges bútorfrontokat is létrehozhatunk vele.

A különleges hatású, átvilágítható Slate Design Translucent kőfurnér lapok segítéségével pedig háttér megvilágítással valódi luxust teremthetünk otthonunkba, üzletünkbe.

Homlokzati felhasználással kapcsolatban felmerülő kérdések

Most szigeteljük a házat. Mire figyeljünk, hogy később alkalmazhassuk a kőfurnér burkolatot?

Javasoljuk, hogy használják az általunk ajánlott, erősített homlokzati rétegrendet, az annak megfelelő technológiai eljárásban. Kérdés esetén hívja szakértői vonalunkat a +36 70 6121 888 telefonszámon.

Biztos, hogy kell dübelezni a szigetelést?

Igen, mivel a Slate Design LiteStone kőfurnér lapok bár mindössze 1,5-1,8 kg/m2 súlyúak, mégis a lapok hőtágulása miatt fontos a megfelelően erősített homlokzati fogadófelület, ezért nem alkalmazható egyszerű színezett vakolatra előkészített alapfelületre.

Az alapfelület megerősítéséhez célszerű a homlokzati útmutatónkban leírtakat követni. Ehhez használjon feszítő csavaros dübelt, minimum 5 darabot négyzetméterenként. A dübelezést mindig az erősített üvegszövet hálón keresztül kell elvégezni!

Egy szigetelt homlokzat több rétegből áll, és mindegyik réteg másképp mozog a hőingadozások hatására. A szigeteléstől kifelé felépített réteget éri a legnagyobb igénybevétel, hiszen itt melegszik és hűl a homlokzat a leggyorsabban. Naponta akár 30-40 °C hőmérséklet különbséget kell elviselnie a szerkezetnek.

Ha nincs megfelelően megépítve a rendszer, vagy annak bármilyen eleme gyenge, akkor ezek a hőingadozások a gyenge részen elnyírhatják a szerkezetet. Ha nem megfelelő rendszert építenek a burkoló lapok alá, akkor a hálózott ágyazóhabarcs leválhat a szigetelésről.

A Slate Design LiteStone homlokzati burkoló lapok és az általunk ajánlott ragasztóanyagok rendkívül rugalmasak, gond nélkül kibírják a napi hőingadozásokat.

Szigetelt homlokzatra szeretném használni a kőfurnért. A szigetelés már elkészült, de nem az Önök ajánlott rétegrendje szerint. Burkolhatom kőfurnérral?

Igen, ha az ajánlott rétegrendünkkel azonos műszaki tartalommal készült a szigetelés. Ennek megállapítása az Ön felelőssége.

Abban az esetben, ha a szigetelés és/vagy színezés elkészült, megoldást jelenthet a szerkezet burkolás előtti megerősítése. Ez lehet újra hálózás és dübelezés. Ez ügyben konzultáljon kivitelező szakemberrel.

A Slate Design Kft. nem ad konkrét kivitelezési tanácsokat és nem végez művezetést utólagos szerkezet javításoknál.

Az országban már több burkolóval dolgoztunk együtt, akiket bátran tudunk ajánlani Önnek is.

A ház le lett szigetelve, de a hálózásra csak két hónappal később került sor. Az önök rétegrendjét alkalmaztuk. A szigetelő lemez besárgult, mit tehetünk?

Ha hálózás előtt a szigetelő lap felületét átcsiszolták, akkor nem szükséges más különleges eljárás. Az EPS/XPS szigetelést mihamarabb le kell hálózni! Az EPS hőszigetelő lapok nem UV állóak! Ha a felületét a nap megégeti, akkor sárgul és porlik, a tapadó szilárdsága romlik, erre hálózni és burkolni nem szabad!

Ha nem biztos abban, hogy a porló réteget eltávolították hálózás előtt, akkor bontsa meg több helyen a szigetelés ágyazó habarcsát a hálóval együtt és ellenőrizze a habarcs tapadását, és a szigetelőlap felületét.

Mi a megfelelő időszak a Slate Design kőfurnér lapok burkolására?

Ideális 10 és 25°C közötti hőmérsékleti tartományban dolgozni, lehetőleg a tűző napsütést kerülve.

A fekete kőfurnér homlokzat tényleg felmelegedhet a napon akár 80°C fokra?

Ennyire nem. Viszont tény, hogy a sötétre színezett felületek gyorsabban és jobban felmelegszenek.

Tény, hogy a sötét színek azok, melyek leginkább fel tudnak melegedni. Saját tesztjeink is bizonyítják, hogy egy derült napon, 32°C-os augusztusi levegőhőmérséklet mellett egy fehér színezett vakolat 54°C, míg ugyanekkor a Black kőfurnér burkolat mintegy 64°C fokra melegedett fel 13:30-kor.

A Slate Design kőfurnérlapok és az ajánlott ragasztónk hőlökésállósága megfelelt a teszteken, ahol 145°C-ig is felmelegítették a burkoltokat.

A sötét burkolatok esetén a fogadófelületnek alkalmazkodnia kell a hőingadozás mértékéhez és gyakoriságához. Szigetelt homlokzat esetén a szigeteléstől kifelé található réteget éri a legnagyobb igénybevétel. Éppen ezért például a hálón keresztül kell a szigetelő lemezeket rögzíteni a falfelülethez, és a megfelelő technológiával, szakszerűen elkészített hálózott ágyazóhabarcs rétegre lehet csak burkolni.

Az általunk ajánlott homlokzati ragasztó és ragasztási mód pedig biztosítja azt, hogy az alapfelületet a legkevesebb terhelés érje a sötét lapok esetében is.  Éppen ezért javasoljuk, hogy a homlokzati útmutatónkban szereplő rétegrendet alakítsák ki a szigetelt homlokzaton.

Milyen tipikus kivitelezési hibákkal találkoztak homlokzatburkolás során?

Örömmel mondhatjuk, hogy 2013-as fennállásunk óta csak olyan hibával találkoztunk, ami kivitelezési technológia hiányosságból származott – a Slate Design kőfurnér burkolatok hibája még soha sem merült fel!

Sajnos a hibák többsége trehányságból és nem szakszerű építőipari technológiák alkalmazásából származik.

Jellemző problémák:

 • nem vagy nem a hálón keresztül dübelezik a szigetelő rendszert,
 • a fém dübel fejét nem tapaszolják le,
 • a hálózott ágyazóhabarcs nem kellően vastag, szinte csak 1-2 mm összesen (és még azt sem dübelezik!),
 • nem várják meg a teljes technológiai száradási időt a burkolás előtt. A fogadó felület (ágyzóhabarcs, vakolat stb) TELJES kiszáradása után szabad csak a Slate Design kőfurnér lapokkal burkolni, ami általában minimum 21-28 nap!
 • nem vagy hibásan impregnálják le a burkoló lapokat (pl a lapok hátát is összekenik impregnálóval, ami ezek után nem fog tapadni).
 • az impregnáló szert nem a ragasztandó fogadófelületre kell felkenni, hanem a burkoló lap kőfelületére!
 • a hőszigetelő lemezeket sokáig nem tapaszolják le, ezért az UV sugárzás tönkreteszi, így a szigetelő lap felülete nem lesz hordképes. Az ilyen hőszigetelő lapok felületét le kell csiszolni.
 • nem az általunk javasolt módon végzik a ragasztást. A burkolólapot a ragasztóba bele kell hengerelni, nem elég csak „rálehelni”, és majd ott marad. Be kell tartani a ragasztó felvitelének irányát is!
 • tűző napon, a technológia hőmérséklet tartomány fölött burkolnak. Lehet a levegő „csak” 28-30°C, de a szürke vakolat, amire ragasztani kívánnak 50°C. Ennek ellenkezője, amikor a levegő 5°C fölött van, de a falfelület még csak 0°C.
 • a fogadó alapfelület tapadószilárdsága elégtelen, gyatra minőségű, porlik.

Válasszon az általunk minősített kivitelezők közül. Követelje meg a pénzéért az első osztályú munkát! Adja át a kivitelezőnek a homlokzati burkolási technológiai leírásunkat, ne elégedjen meg a „tudom én ezt” válasszal. Ha kivitelezőnek kérdése van, akkor hívja a műszaki tanácsadó vonalunkat: +36 70 612 1888.

Minősített Slate Design kőfurnér burkolók:

Juhász István mérnök e.v.

Tornyai Szabolcs

Ács József burkoló

 • Kecskemét és környéke
 • 06 30 908 2835

Az Önök által ajánlott homlokzati ragasztó vízálló?

Igen, de ez nem azt jelenti, hogy a ragasztást végezheti vizes felületre, vagy a ragasztott burkolatot hátoldalról érheti víz.

Figyeljen arra, hogy az elkészült homlokzati burkolat mögé ne kerülhessen csapadék víz! Tartsa be a normál építőipari technológiai eljárásokat.

IGÉNYELJEN INGYENES TERMÉKMINTÁT!

Válasszon ki 3 szimpatikus mintát, melyet 1 héten belül kézhez is kap. További minták 1000 Ft/darab áron igényelhetőek, melyek árát jóváírjuk rendelése végösszegéből. Az ingyenes mintákon felül felmerülő összegről díjbekérőt küldünk, melyet előreutalással tud kiegyenlíteni. Amennyiben teljes mintaszettet igényelne, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. A választék a TERMÉKEK menüpontban megtekinthető.


  Telefonszám formátuma: 06 20 111 1111

  A mintákat GLS futárszolgálat szállítja ki a megadott címre, ezért kérjük, hogy olyan postázási címet adjon meg, ahol napközben elérhető!

  Mely terméktípus érdekli?

  LiteStone - ultravékony kőfurnérTranslucent - áttetsző kőfurnér

  Agyagpala

  Indian AutumnRusticSahara WhiteMulti PinkMulti ColourGreyCalifornia GoldTerra RedTan

  Csillámpala

  D. BlackBlackCopperCopper NewJade GreenOcean GreenD. GreenGoldenSilver ShineSilver Shine GoldBurning ForestGalaxy BlackSilver GreyStar Galaxy

  Homokkő

  Rainforest BrownRainforest GreenTeakwoodTint MintRainbowRedWhiteZebra WhiteBlack Line

  Mészkő

  Crystal WhiteCement GreenSapphire Green

  Agyagpala

  Indian AutumnRusticSahara WhiteMulti PinkMulti ColourGreyCalifornia GoldTerra RedTan

  Csillámpala

  D. BlackBlackCopperCopper NewJade GreenOcean GreenD. GreenGoldenSilver ShineSilver Shine GoldBurning ForestGalaxy BlackSilver Grey

  KAPCSOLAT

  Slate Design Kft.

  Bemutató terem: 3300 Eger, Tárkányi út 92/G (Agria Vállalkozói Park)

  Telefon:
  +36 70 620 7999 – Bánki Gergő
  +36 70 612 6125 – Kerényi Réka

  E-mail: info@slatedesign.hu

  Nyitvatartás:
  Hétfő–Péntek: 08:00–16:30
  Szombat: előzetes egyeztetés alapján

  HÍRLEVÉL