Lépcsőburkolat: a természetes elegancia nyomában

Lépcső burkolat

Lépcsőburkolat: a természetes elegancia nyomában

Napjainkban már az egész házat, udvart a saját ízlésünkre, igényeinkre szabhatjuk. A lépcső az, ami összeköti az egyes helyiségeket, a privát tereket a nappalival, vagy épp a kültéren tölt be fontos szerepet. Nem mindegy ezért, milyen burkolati forma, megjelenés társul hozzá. Választhatunk a klasszikus, és modern megoldások között egyaránt. A természetes köveknek köszönhetően a kettő ötvözetére is szert tehetünk. Ebben a bejegyzésben a lépcsőburkolat típusait mutatjuk be, legyen szó kültéri, vagy beltéri feljáróról.

A természetes kövekről általánosságban

A kő, mint díszítőelem nem új keletű találmány az építészet világában. Sokszínűségük egyediségükben, és természetességükben rejlik, amit már az ősidőkben is felfedeztek. A legnépszerűbb anyagok közé tartozik a 

Ezek a természetes kövek pedig kiváló megoldást jelentenek burkolatként, akár a lépcsőhöz is. Példaként elég ránézni a Parlamentre, amin megtalálható a mészkő, vagy a Fehér Házra, ahol a homokkő köszön vissza. Szinte bármilyen színben találni ilyen köveket, így mindenki megtalálhatja a saját személyiségéhez leginkább passzolót.

termeszetes-ko

Lépcsőburkolat típusok

Ami a lépcsőt illeti, már a kialakítása sem mindig olyan egyszerű feladat. Nem mindegy, hova tesszük, hogyan köti össze az egyes helyiségeket egymással. Az sem mindegy, hogy esztétikailag milyen megjelenéssel bír. A 

  • fa, a 
  • parketta, a 
  • kerámia, a
  • beton, vagy a 
  • csempe 

egyaránt népszerű megoldás. Lépcsőburkolat kialakítása során továbbá remek alternatíva a 

  • természetes kő, 

hiszen szinte bármilyen forma, és elképzelés megvalósítható általa. 

Kültéri lépcső ötletek

A kültéri lépcső nem csak a megjelenés miatt fontos. Az időjárás viszontagságai, a folyamatos használat miatt érdemes a strapabíró, esztétikai szempontból mégis szép megoldások mellett dönteni. A rusztikus, fagy-és kopásálló burkolatok ezért előnyt élveznek. A terasz burkolása során is érdemes figyelembe venni a lépcső stílusát.

A mészkőből, terméskőből készült lépcsőburkolatok a természetben képződnek, erősek és attraktívak. A kültéri lépcső kialakításának végső soron csak a képzeletünk szab határt. A különböző kültéri burkolati lehetőségekről és megoldásokról blogoldalunkon is több ízben írtunk.

Kültéri lépcső ötletek

Beltéri lépcsőburkolat

A beltéri lépcső nincs kitéve az időjárásnak és külső hatásoknak, viszont még inkább használatban, szem előtt van. Itt a hőszigetelő képesség a fontos, illetve természetesen a tartós élettartam. A napjainkban divatos padlófűtéshez is jól jön egy kényelmes járólap. A kőből készült lépcsőlap pedig egyszerűen, egyedi formában kialakítható, mint például a csigalépcső. 

Ami a stílust illeti, határtalan lehetőségeink adódnak. A nappalit Római Travertin csíkokkal díszíthetjük, a házba pedig szinte beköszönthet a teljes zen stílus. A tökéletesség és harmónia olykor ugyanis az egyszerűségben rejlik.

A lépcsőfokok anyaga, mérete egytől egyig meghatározza az összképet. A falakban akár lámpákat is elrejthetünk, a jobb megvilágítás érdekében. A csúszásgátló lépcsőlapok, illetve ajtórács pedig a biztonság miatt jelenthetnek elsőszámú megoldást, ami gyermekek mellett is fontos lehet.

Lépcsőburkolat telepítése

A rusztikus, innovatív lépcsőburkolat egyensúlyt képez a régi idők hagyományai, és az új idők modernitása között. Mind strapabírásban, mind megjelenésben. A természetes palakő, mészkő, illetve homokkő lapok szétválasztásával létrejövő, ultravékony SlateDesign kőfurnér széles körben felhasználható. Egyik oldala valódi kő, hátoldalán üvegszál erősítéses műgyanta. Ettől lesz igazán rugalmas, hajlítható, és könnyen felragasztható. Akár lépcsőre is. Amennyiben Ön is egyedei, illetve exkluzív lépcsőburkolatra vágyik, nézze meg az árkalkulátort

Kérdése merült fel vagy rendelni szeretne? Lépjen velünk kapcsolatba!MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!

Hívjon minket!