Travertin mészkő, a minőségi beltéri burkolat

Travertin mészkő

Travertin mészkő, a minőségi beltéri burkolat

A ház belsejének kialakítása alaposságot igényel. A travertin mészkő egy természetes kőzet, amely kifejezetten elegáns megoldást nyújt szinte bármilyen háztartásban. Többféleképpen is felhasználható, számos előnnyel bír. Összeszedtük, hogy mit is érdemes tudni a travertin mészkőről és magáról a burkolatként való felhasználásáról.

A mészkő jelentése

A mészkő szerves eredetű, természetes, egyásványos üledékes kőzet. Többféleképpen is képződhet. Eredetileg forrása szerint a magmás kőzetek ásványaiból származó kalcium-ionok által jön létre. Élő organizmusok jóvoltából, párologtatással, vízi környezetben szintén képződhet. Számos építészeti munkához felhasználták már, többek között a Parlament burkolatához is. Nem véletlenül olyan népszerű anyag, kültéren és beltéren is jól alkalmazható.

Travertin, avagy az édesvízi mészkő

A travertin kifejezéssel szintén sokat lehet találkozni az építőiparban. Nem véletlenül, hiszen anyagának köszönhetően már ősidők óta segíti a különböző építészeti munkákat. A travertin lényegében édesvízi mészkő, ami az üledékes kőzetek csoportjába sorolható. Könnyen megmunkálható és esztétikus megjelenése miatt kifejezetten népszerű. Fő ásványa a kalcit.

Travertin mészkő felhasználása beltérben

A travertin mészkő lyukacsos szerkezete miatt nem kifejezetten ajánlott kültéri felhasználásra. Beltérben viszont annál inkább. Esztétikus, tartós és könnyű karbantartani is. A travertin mészkővel összességében sokat dobhatunk a ház belső megjelenésén. Világos, modern, klasszikus és akár minimalista stílus kialakításához is ideális. 

Padlóburkolat: a Római Travertin

A travertin mészkő akár padlóburkolatnak is megfelelő. A Római Travertin közkedvelt típus, hosszú, tartós élettartammal, színes kialakítással és kopásállósággal fűszerezve. Fagyállóssága, éghetetlensége és hőszigetelő képessége miatt szintén előszeretettel alkalmazzák. A travertin mészkő továbbá falburkolatként is kiváló alternatíva lehet. 

Travertin mészkő tisztítása

Az egyes kőburkolatok ápolása fontos, ha hosszú távon szeretnénk megtartani azok állapotát, minőségét. A mészkő impregnálásával és megfelelő tisztításával megelőzhetjük a kosz és szennyeződések kialakulását. A megfelelő törődést pedig a travertin mészkő több évtizedes szolgálattal hálálja meg. 

Travertin mészkő lerakásának ára

A travertin mészkő szakszerű lerakást igényel. Ennek ára igen változó, az adott ház kialakításától függ. Amennyiben egyedi, igényes és esztétikus megjelenést szeretne otthonába, a travertin mészkő jó megoldás. Kérjen árajánlatot és felmérjük a körülményeket, hogy közösen  megtaláljuk a kézenfekvő megoldást. Ha pedig kérdése adódik, szakembereink készséggel válaszolnak.MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!

Hívjon minket!