Terméskő felhasználása építőanyagként, burkolatként

Terméskő falburkolat

Terméskő felhasználása építőanyagként, burkolatként

Terméskő felhasználása építőanyagként, burkolatként

A terméskő nemcsak népszerű, hanem gazdaságos, egyszerű, és ami a legfontosabb, hatékony építészeti megoldás. Kül- és beltéren egyaránt felhasználható falburkolatként. Elegáns, megnyerő otthonra vágyik? Jó helyen jár: ebben a bejegyzésben sorra vesszük a terméskő falburkolattal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, és segítünk megtalálni az ideális építészeti alternatívát.

Mi az a terméskő?

Először is érdemes megismerkedni a terméskővel, mint fogalommal. Hiszen nem véletlenül visszavonhatatlan része a hagyományos, illetve modern építészetnek egyaránt. Lényegében egy olyan rusztikus díszítőkőről van szó, ami természetes, nyers, faragatlan és csiszolatlan, egyfajta pattintott kő. Mégis időtálló építészeti alternatíva, a dekoráció mellett pedig burkolásra, falak hézagolásához is használják. Alkalmazása során jellemzően legfeljebb minimálisan munkálják meg. Homlokzati és lábazati célra szintén alkalmas. A hasított terméskövek csoportjába tartozik például a homokkő is, amiről már több ízben írtunk blogoldalunkra

A terméskő felhasználási formái

Mire is használható a terméskő? Nos, a lehetőségek tárháza széles. Leginkább falburkolatként találkozhatunk vele. Kültéren remek célt szolgál homlokzatra, lábazatra, teraszra, de akár kocsibeálló burkolataként is megállja a helyét. Házon belül pedig padlóra, falra, konyhába vagy fürdőszobába is alkalmas, vagy egyszerűen belső dekorációként. Több színben is variálható, azt pedig nem mi és nem is szakemberek, hanem maga a természet “tervezi meg”. Szépségét talán pont ez adja. Nem kell aggódni amiatt, hogy valamilyen mesterkélt, túlzottan a modernitásra törekvő burkolatra teszünk szert. 

Amikor építészeti anyagként kerül be, akkor ezeket a nyers köveket vágják méretre, munkálják meg felületüket. Innentől pedig már csak egy lépés, hogy a mi otthonunkat keltse új életre. A konzervatívabbak találhatnak szürke vagy fekete színű homokkövet, de akár rózsaszínre is szert lehet tenni. A házak mellett kerítéshez, falakhoz, vagy akár hidakhoz is alkalmas burkolat.

Terméskőburkolat

Mint ahogyan az már a cikk eddigi soraiból is kiderült, a terméskő egyik leginkább közkedvelt formája a falburkolatként való felhasználás. Szabályos és szabálytalan formában szintén elérhető. Nekünk mindössze annyi a dolgunk, hogy átgondoljuk, milyen otthonra is vágyunk. Fő az elegancia, a modern megjelenés? Válasszuk a szabályos terméskövet. A természetes, rusztikus megjelenés vonz? Akkor a szabálytalan, a természetből kinyert, szinte teljesen eredeti terméskő lesz a tökéletes megoldás. 

Összegezve tehát: a terméskő falburkolatként való használatát természetes, jó minőségű, gazdaságos és egyszerű megmunkálás jellemzi. Ráadásul környezetbarát, látványos és innovatív építészeti alternatíva. 

Terméskő tisztítása, ápolása és gondozása

Ha nem nem hagyjuk magára, folyamatosan gondozzuk, a terméskő meghálálja, és évtizedekig megőrzi eredeti állapotát. Kültéren a magasnyomású mosás segíthet, beltéren pedig a profi tisztítószerek használata. Speciális kő- tisztító és ápoló szereket is találhatunk. Talán még a szomszéd is irigykedni fog, hogyan marad ilyen tiszta, ápolt és természetes a kőfelület az évek múltán is.

Kültéri falburkolat

Egyedi falburkolat kialakításának ára

Nincs más hátra, mint a terméskő beszerzése, telepítése. A Slate Design termékei természetes palakő, mészkő és homokkő rétegeinek szétválasztásával jönnek létre. Elegáns és innovatív, mégis természetes burkolati rendszerre tehetünk szert, kül- és beltéri felületekre egyszerűen telepítve. Jó ár-érték arány, egyedi, ultravékony megjelenés. Amennyiben felkeltette az érdeklődését, vegye igénybe kalkulátorunkat, hogy pontos, a körülményekhez szabott, egyedi árat kapjon.

Kérdése merült fel vagy rendelni szeretne? Lépjen velünk kapcsolatba!MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!

Hívjon minket!