Mészkőburkolat, az egyedi megjelenésért

Mészkő burkolat

Mészkőburkolat, az egyedi megjelenésért

A mészkőburkolat időtálló, strapabíró és esztétikus megjelenést biztosít. Több évszázada épületek kialakításában is előszeretettel alkalmazzák a mészkőt, ahogyan a modern építészeti megoldások között is fontos szereppel bír. A mészkőburkolat előnye, hogy szinte bármilyen épülettípushoz, kül- és beltérre egyaránt alkalmazható.

A mészkő

A mészkő egy szerves eredetű, egyásványos üledékes kőzet. Túlnyomó része kalcium-karbonát (CaCO3). Megtalálható benne továbbá kis részben agyag és egyéb szerves anyagok is. Burkolatokhoz kifejezetten hasznos és előnyös alapanyag.

A mészkőburkolat előnyei

A mészkőburkolat egyedi, látványos és tartós megoldás. Nem véletlenül lehet találkozni vele ősrégi épületeknél, bevásárlóközpontoknál és éttermeknél is. Nemcsak építészeti szempontból érdemes a mészkőburkolat mellett dönteni.  Matt és pasztell színei miatt beltéri burkolatként kifejezetten barátságos meleg enteriőrt tud varázsolni.

A mészkőburkolat felhasználása az építőiparban

A mészkövet, mint díszítőelemet már több ezer éve használják az építészetben, ezzel is hangsúlyozva a természetes eleganciát. A lehetőségek tárháza pedig szinte végtelen. Felhasználható kül- és beltéri felületekhez egyaránt. Legyen szó homlokzatról, kerítésburkolatról vagy konyhai pultlapról.

Mészkőburkolat kültéren

A külső felhasználás során elsősorban a megjelenés és a tartósság a fontos szempontok. A mészkőburkolattal mindkét feltétel teljesül. Hiszen amellett, hogy a burkolat jól néz ki, ellenállónak is kell lennie az időjárás viszontagságainak és az idő múlásával szemben is. Kültéren tehát homlokzatra, terasz- és kerítésburkolatként, lábazatra szintén kiváló alternatívát jelent. A mészkő enyhén oldódik esővízben, ezért a mészkő burkolatok felületi védelme – impregnálással –  javasolt. Így a kőburkolat felületének környezeti hatások miatti koszolódása is elkerülhető.   

Mészkőburkolat beltéren

Természetesen beltéri felhasználás során is fontos a megjelenés és strapabíróság, azonban itt más funkciók is szerepet játszhatnak. Padlóburkolatként a mészkő akár padlófűtés alkalmazása esetén is használható, és gyakran epoxy védő felülettel látják el  a kopásállóság és a tisztíthatóság miatt.

Mészkőburkolatot szeretne? Segítünk?

A Slate Design innovatív kőfurnér termékei természetes palakő, mészkő, illetve homokkő lapok különböző rétegeinek szétválasztásával jöttek létre. A termék egyik oldala valódi kő, hátoldala pedig üvegszál erősítésű műgyanta vagy természetes rost. Ennek köszönhetően ez a valódi kőburkolat rugalmas, hajlítható és rendkívül könnyű, mely a legtöbb kül- és beltéri felületre egyszerűen felragasztható.

Kérjen árajánlatot!MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!

Hívjon minket!