Kerítésburkolat: az elegáns kültéri megjelenés titkai

Kerítés burkolat

Kerítésburkolat: az elegáns kültéri megjelenés titkai

Amikor az ember ránéz egy házra, bemegy oda, vagy csak egyszerűen elsétál mellette, alighanem a kerítés az egyik legelső dolog, amit meglát. Hiába a szép belső és kert, ha az teljesen leharcolt, rossz állapotú, elrontja az összképet. A természetes kövekből készült kerítésburkolatok használata ugyanakkor új életre keltheti az otthont. Az innovatív kőburkolatok pedig szinte egyszerre képesek modernek, és hagyományosak lenni. Kül- és beltéri falburkolatok, felhasználási lehetőségek.

Az elegáns otthon alapjai: a természetes kövek

Először is érdemes szót ejteni a természetes kövekről. A kő, mint díszítőelem már több ezer éve meghatározza az építészet világát. A legnépszerűbb anyagok között megtalálható a 

  1. A Parlamentet például szintén mészkővel burkolták. A terméskövek között pedig felhasználható a méltán híres, ezerszínű homokkő, ami az Egyesült Államok Fehér Házának homlokzatát biztosítja. Ha pedig Magyarország, akkor gondoljunk a permi vörös homokkőre, amely a Balaton-felvidéken és a Mecsekben található.

Akármelyik mellett is dönt az ember, nehéz tévedni. Ezek a burkolati formák ráadásul teljesen egyediek, egyenesen a természet világából érkeznek. Így változó színek és formák jelennek meg rajta, amelyek kifejezetten előnyös megjelenést adhatnak a kerítésnek is.

Természetes kövek

Kül- és beltéri, lábazati falburkolatok

A kültéri, lábazati falburkolat tehát erősen befolyásolja az otthon megítélését. Nemcsak mások véleménye miatt, hanem komfortérzetünk növelése, illetve a külső részek védelme miatt is érdemes stabil burkolati formát választani. Aki aggódik amiatt, hogy az építészet világa manapság túl modern és mesterkélt, annak sem kell aggódnia. A rusztikus kőburkolatok évtizedek óta ott vannak a legjobbak között. 

A kiválasztott természetes köveket csak méretre vágják, vagy minimális mértékben megmunkálják. Mindenki az igényei szerint választhatja ki a kedvező burkolati rendszert, a saját stílusához igazítva. Impregnálással pedig a kőburkolat hosszú évtizedeken át megőrzi eredeti szépségét. Ezt a folyamatot pár évente érdemes megismételni, biztos ami biztos alapon. Célszerű impregnáló szerekkel dolgozni, vagy egyszerűen szakértői segítséget kérni.

Aki mégsem a természetes kövek közül választana, dönthet úgy is, hogy díszítő-, egyfajta dekor kővel ruházza fel otthonát. Mi azonban határozottan a természetes anyagok mellett voksolunk. Ennek több oka is van. Például:

  • stabil védelmet nyújtanak,
  • könnyek kiépíthetők,
  • elegáns megjelenést

biztosítanak. Hosszú távon pedig gazdaságossági szempontból is jobban jár a tulajdonos.

Kültéri falburkolat

Kerítésburkolat

A kerítésburkolat szintén több méretben, formában és színben elérhető. A mészkő, vagy kvarcit felhasználása mellett fával, fémmel is kombinálható. Ahhoz, hogy otthon érezzük magunkat és a vendégeinket is egy kellemes környezetben tudjuk fogadni, nem szabad félvállról venni a kerítésburkolat lerakásának kérdését. A döntés hosszú távra szól, és napi szinten látható eredménye lesz.

A kiválasztás során tehát érdemes figyelembe venni az 

  • időjárás viszontagságait, 
  • a fagyállóságot, 
  • a kopásállóságot, 
  • a burkolólap vastagságát, és az 
  • esztétikai megjelenést
  1. A jó minőségű kültéri falburkolatok továbbá sav- és penészállók, a fagy mellett pedig a tűz és a mohásodás sem okoz problémát Nem fakulnak, így hosszú távon szépen tartható külsejük.

A népszerű típusok között megtalálható a kerámiaburkolat, a terméskő-, a tégla- vagy a faburkolat is. Ezek az kőburkolatok egyaránt jó alternatívát jelentenek azoknak, akik egy hosszú távon is megbízható, szép kültéri megjelenésre vágynak.

Beltéri falburkolatok

Amennyiben már megszépítettük a kerítést, megtaláltuk az ideális kültéri falburkolatot, az egyes természetes köveket akár beltérre is alkalmazhatjuk. Megtartva ezzel a kialakított stílust és dizájnt. A kül- és beltéri falburkolatok fajtáiról, típusairól blogoldalunkon további érdekességek olvashatóak.

Innovatív kőburkolat kerítéshez

Bármilyen stílusú kerítésről is álmodik, az innovatív kőburkolatok alighanem ideális megoldást jelentenek. Ezek a rusztikus, természetes burkolatok általában természetes palakő, mészkő, vagy homokkő lapok szétválasztásával jönnek létre. Egyik oldaluk valódi kő, míg hátoldalukon üvegszál erősítéses műgyanta található. Ettől lesznek rugalmasak, hajlíthatók, és könnyen felragaszthatók. 

Amennyiben Ön is ilyen egyedi, exkluzív és elegáns kőburkolatot varázsolna kerítésére, ne habozzon, és nézze meg az árkalkulátort egyedi ajánlatkéréshez.

Kérdése merült fel vagy rendelni szeretne? Lépjen velünk kapcsolatba!MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!

Hívjon minket!