Terméskőburkolat lerakása az elegáns otthonért

Terméskő burkolat

Terméskőburkolat lerakása az elegáns otthonért

A terméskőburkolat lerakása modern és hagyományos otthonokban is jó alternatíva. Falburkolatként felhasználva igazán szép dekorációs elemet jelent, de a több színben kapható terméskő akár kültéren is remekül megállja a helyét. Nézzük, mit érdemes tudni a terméskőről és magáról a burkolatról, milyen lehetőségeink vannak és mennyibe kerül.

Mi az a terméskő?

A terméskő építkezésre, burkolásra használható nyersanyag, egyfajta díszítőkő. Ez azt jelenti, hogy felülete nincs megmunkálva és egyszerű, erős alkotórészletnek számít. Formája szerint szabályos vagy szabálytalan. Felhasználási területei szerteágazóak, elegáns és hagyományos házakhoz, kültéren és beltéren szintén alkalmazható.

Terméskőburkolat felhasználása

A terméskő népszerű megoldás burkolatként felhasználva a különböző otthonok kialakítása során is. Legyen szó teraszról, homlokzatról vagy kerítésről, a terméskőburkolat kiváló alternatívát jelent. Használhatjuk dekorációként, pultlapként és padlón is. A terméskő tehát kültéren és beltéren is alkalmazható.

Terméskő fajtái

A terméskő fajtái között megtalálható a hasított kő, a homokkő és a kvarcit is. Mindegyik típusnak megvannak a maga előnyei. Amennyiben például elegáns, modern otthont szeretnénk, érdemes a szabályos terméskövet hasított kővel felhasználni. Hagyományos családi ház esetén pedig egy szabálytalan, „nyersebb”, mégis természetes hatást kínáló összképet alakíthatunk ki.

Terméskő színe

A terméskő egyediség és színét természetességének köszönheti. Mivel nem mesterségesen állítják elő, a legkülönfélébb színeket kaphatjuk meg, tovább fokozva az otthon megjelenését. A szürke és fekete színtől kezdve a rózsaszínig találni terméskövet.

Terméskő tisztítása

Érdemes időt szánni a különböző kőfelületek tisztítására is. Kültéri terméskőburkolat esetén a magasnyomású mosás, a profi tisztítószerek használata pedig a beltéri felületek esetén is segíthet. Az ideális kőápoló és kőtisztító szerek kifejezetten erre a célra lettek kifejlesztve. A megfelelő ápolás a biztosíték rá, hogy a terméskőburkolat hosszú évtizedekig megőrizze jó minőségű állapotát. 

Terméskőburkolat lerakásának ára

Nincs két egyforma otthon, így két egyforma ár sem. A terméskőburkolat lerakása tehát a körülményektől is függ. Amennyiben felkeltette érdeklődését a terméskőburkolat és szeretné otthonában látni, kérjen árajánlatot és semmiképpen nem kell majd plusz költséget fizetnie. Ha pedig kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot!MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!

Hívjon minket!