Táblás homlokzatburkolat: egy modern építészeti megoldás

Táblás homlokzatburkolat

Táblás homlokzatburkolat: egy modern építészeti megoldás

A homlokzati burkolat a legelső dolgok egyike, amit meglátunk egy épületen. Éppen ezért nem mindegy, hogy mekkora súlyt fektetünk a külső megjelenésre. Mindezek mellett pedig a megfelelő védelmet is biztosítani kell. A stabilitás és elegancia mellett az is fontos szempont, hogy olcsón vagy drágán jutunk hozzá a burkolathoz, illetve mennyire gyors és egyszerű a kivitelezés módja. Ebben a bejegyzésben a táblás homlokzatburkolat jellemzőit vesszük górcső alá, ami egy igazán népszerű, hatékony, modern építészeti megoldásnak számít napjainkban. 

Homlokzatburkolatok fajtái

A homlokzatburkolatok világában többféle alternatíva közül is lehet választani. Többféle anyagból készült típus és rendszer elérhető a piacon. Természetes, illetve mesterséges alapon létrehozott kül- és beltéri burkolatok is találhatóak. A kivitelezés módja szerint lehet, ragasztott-, szerelt-, illetve falazott homlokzatburkolat is. Manapság divatosak a szerelt szerkezetek, amelyek gyorsan telepíthetők, ún. időjárástól függetlenek. Idetartozik a táblás homlokzatburkolat is. A különböző homlokzati rendszerekről, a legjobb kültéri burkolatokról és egyéb érdekességekről blogoldalunkon olvashat tovább.

Szerelt homlokzatburkolat

Táblás homlokzatburkolat

A táblás homlokzatburkolat mesterséges módon, gyárban készül. Műgyantával átitatott természetes szálakból álló lapokból, magas-nyomáson és hőmérsékleten, laminált présekben gyártják. Az előállított táblát alumínium-, acél- vagy fa szerkezetre szerelik, amivel létrejön az átszellőztetett homlokzatburkolat. Ezeket a típusú építőanyagokat a modern építészet kezdte el széles körben alkalmazni, igencsak hatékonyan. A hagyományos megoldások egyfajta alternatívájaként szolgálnak. Mérete szerint lehet kis-, közép- vagy nagytáblás. Anyagát tekintve pedig találkozni szálcement, HPL, kerámia, fém beton, vagy táblásított fa rétegelt lemezzel egyaránt. A lemez homlokzatburkolat szintén egyedi, speciális alternatívát jelentenek a mesterségesen előállított rendszerek között.

Táblás homlokzatburkolat előnyei

Összességében számtalan előnnyel bír. Igaz, ebben az esetben nem teljes mértékben természetes megoldásról beszéltünk. Mindez azonban előnyére válik. A méret, a szín, és a megjelenés ugyanis igényre szabható azáltal, hogy a gyártástól függ. Fontos tényező, hogy az időjárási viszonyok miatt sem kell aggódni, bármikor felszerelhető, továbbá stabil védelmet nyújt a viharos, esős napokon is. Az épület homlokzata folyamatosan ki van téve a természeti csapásoknak, és egyéb nehézségeknek, továbbá nem két naponta választunk újat. Mindent egybevéve hosszú távon jelent biztos, ellenálló és dekoratív homlokzati megoldást. Akár évtizedekre előre is megválaszthatjuk a homlokzati burkolatot, amit mindenki látni fog, amikor rápillant az épületre.

Átszellőztetett homlokzatburkolat

Táblás homlokzatburkolat a gyakorlatban

Természetes mindenki olcsó homlokzatburkolatot szeretne. A legfontosabb azonban maga az eredmény. A táblás homlokzatburkolat – mint említettük – többféle méretben és kiszerelésben kapható. Az ár pedig függ az adott épület sajátosságaitól is. Kérjen árajánlatot. Amennyiben a ház megfelel az energetikai követelményeknek, telepíthető is a kívánt táblás homlokzatburkolat. 

A Slate Design termékei olyan innovatív, ultravékony kőburkolatok, amelyek kül- és beltérre egyaránt alkalmazhatók. Könnyed elegancia, stabil védelem. A megjelenésnek pedig csak az Ön képzelete szab határt. Varázsoljon egyedi és exkluzív kőburkolat-felületet otthonába, üzletébe, irodájába!

Kérdése merült fel vagy rendelni szeretne? Lépjen velünk kapcsolatba!MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!

Hívjon minket!