KAPCSOLAT

Slate Design Kft.

Bemutató terem: 3300 Eger, Tárkányi út 92/G (Agria Vállalkozói Park)

Telefon:
+36 70 620 7999 – Bánki Gergő
+36 70 612 6125 – Kerényi Réka

E-mail: info@slatedesign.hu

Nyitvatartás:
Hétfő–Péntek: 08:00–16:30
Szombat: előzetes egyeztetés alapján

 

Homlokzati burkolatok: stabil és elegáns megoldások nyomában

Homlokzati burkolatok

Homlokzati burkolatok: stabil és elegáns megoldások nyomában

A homlokzati burkolatok az adott épület alapjait is jelentik, hiszen hosszú távon határozzák meg annak külső megjelenését a megfelelő védelem biztosítása mellett. A kiválasztás során ezért fontos, hogy megfelelő tudatossággal döntsünk. Ebben a bejegyzésben összeszedtük, mi mindent érdemes tudni a homlokzati burkolatokról és bemutatjuk a különböző alternatívákat.

A homlokzati burkolatok jellemzői

Amikor az ember homlokzati burkolatot keres, talán nem is gondolná, milyen széles a lehetőségek tárháza. Több szempontot is érdemes figyelembe venni: legyen strapabíró, bírja az időjárás viszontagságait és természetesen nézzen ki szépen is. Léteznek olyan anyagból készült homlokzatburkolatok, amelyek általánosságban véve szinte minden építészeti stílushoz jól passzolnak. Érdemes megismerkedni a mészkővel, ami az egyik legnépszerűbb felhasználandó építészeti anyag e téren.

Homlokzati burkolatok fajtái

A homlokzati burkolatokat illetően több típus közül is lehet válogatni. Idetartozik például az alumínium-, a színes acél-, a szálcement-, a szerelt- és átszellőztetett, a famintázatú sávos-, illetve a ragasztott homlokzatburkolat is. Természetesen mindenkinek más tényező lehet a fontos, de érdemes áttekinteni, melyik fajta homlokzati burkolat kinek, milyen esetben kedvez leginkább:

  • Stabilitás, megbízhatóság és hosszú élettartam: ebből a szempontból az egyik legnépszerűbb megoldás az alumínium vagy a szálcement homlokzatburkolat.
  • Védelem és hangszigetelés: akinek az a fontos, hogy a homlokzat megfelelő védelmet nyújtson és kiszűrje a zajt, jó választást jelenthet a szerelt és átszellőztetett, táblás homlokzatburkolat.
  • Gyors, egyszerű és olcsó kivitelezés: annak ellenére, hogy ez a pont talán kicsit “megúszósnak” tűnik, mégis találni olyan jó minőségű alternatívákat, amelyek szintén jó döntésnek bizonyulnak. Ilyen lehet például a ragasztott homlokzati burkolat.
  • Látvány és egyszerűség: aki szereti az egyszerű, ámbár nagyszerű megoldásokat, jó alternatíva az ultravékony kőfurnér, amely a természetes eleganciára esküszik. A kőfurnér palakő, mészkő, illetve homokkő lapok különböző rétegeinek szétválasztásával jön létre. Kül- és beltérre egyaránt könnyen felragasztható.

A homlokzati burkolatok kiválasztása során tehát számos alternatíva áll rendelkezésre, összességében pedig olyan megoldás mellett célszerű elköteleződni, ami a minőséget és látványt egyaránt hozza. További kérdés lehet az energiafogyasztás és környezettudatosság, ezért a természetes, innovatív anyagból készült homlokzati burkolatok is előnyben részesülhetnek.

Homlokzatburkolat

Homlokzatburkolati rendszerek

A homlokzatburkolat az épület külső arca. Megvédi az épületet a környezeti hatásokkal szemben, illetve annak megjelenését is meghatározza. Napjainkban már többféle anyagból készült típus és rendszer elérhető a piacon, ahogyan azt az előző bekezdésben is bemutattuk. A homlokzatburkolati rendszerekről részletesen egy korábbi bejegyzésben is írtunk.

Homlokzati burkolatok ára

A homlokzati burkolat kiválasztása során meg kell találni a leginkább ideális építészeti kialakítás lehetőségét. Ehhez gyakran szakértői segítségre van szükség. A különböző anyagok és formák egyedi ízlés szerint is alakíthatók. Van, aki a látványos megoldásokat kedveli, más pedig a visszafogott megjelenést. A végösszeg összességében függ a kiválasztott struktúrától és az adott táblamérettől is. Így minden ügyfél egyedi, a saját körülményeihez illeszkedő árajánlatot kap. Mi a Slate Designnál a könnyed eleganciában hiszünk, így ügyfeleinkkel együttműködve jó eséllyel megtaláljuk a legjobb megoldást.

Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy használja az árkalkulátort!MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!