Legjobb kültéri burkolatok: a kiválasztás szempontjai

Legjobb kültéri burkolatok

Legjobb kültéri burkolatok: a kiválasztás szempontjai

A kültéri burkolatok kiválasztásánál figyelembe kell venni annak különböző tulajdonságait. Idetartozik a kopásállóság vagy a vastagság mérete is. Nemcsak a megbízhatóság, hanem a külső megjelenés miatt is fontos szempont, hogy milyen típust választunk. Ebben a bejegyzésben a kültéri burkolatok jellemzőit és fajtáit vesszük górcső alá.

Kültéri burkolatok típusai

Napjainkban számos méret közül lehet választani. Léteznek speciálisan kültéri típusok, illetve kisebb és nagyobb lapok egyaránt.  A 30×30 cm-es típustól kezdve a 80×80-ig vagy akár a 30×180-ig is található kültéri burkolat. Anyagát tekintve szintén különböző alternatívák adódnak, például fagyálló kültéri burkolat beszerzésére is adódik lehetőség. A mészkő és a homokkő egyaránt fontos részét képezi ezeknek a fajtáknak. További anyagai lehetnek a beton, a fa, a műanyag vagy akár a gumi is. 

Kültéri burkolatok kiválasztása

Amikor az ember kültéri burkolatot választ magának, lényegében egyszerre kell racionális és érzelmi alapú döntést hoznia. Hiszen attól, hogy jól néz ki, még nem biztos, hogy hosszú távon stabil, vagy éppen fordítva: hiába jó, ha nem nyújt szép látványt. Ahhoz pedig, hogy otthon érezzük magunkat és a vendégeinket is egy kellemes környezetben tudjuk fogadni, nem szabad félvállról venni a kültéri burkolat lerakásának kérdését. A döntés hosszú távra szól, és napi szinten ott lesz a lábunk alatt a kiválasztott típus. 

A fagyállósághoz fontos hangsúlyt fektetni a vízfelvétel kérdésére, amire leginkább a greslapok jelentenek választ. Akár teraszra vagy kertbe, illetve egyéb helyre keresünk kültéri burkolatot, biztosan találhatunk olyan típust, amelyik mindkét szempontnak megfelel. Napjainkban pedig a beltéri kialakításhoz is igazítható a kültéri megjelenés, hiszen bizonyos beltéri burkolatok is felhasználhatók a ház külső részében. Egy ilyen fajta burkolati forma egységes látványt és látványos eredményt hozhat.

A kültéri burkolat kiválasztása során összességében érdemes figyelembe venni az időjárás viszontagságait, a fagyállóságot, a kopásállóságot, a burkolólap vastagságát, és az esztétikai megjelenést. A jó minőségű kültéri burkolatok továbbá sav- és penészállók, a fagy mellett pedig a tűzzel és a mohásodással is “megbirkóznak”. Nem fakulnak, így aztán hosszú távon élvezhetjük az eredeti külsejüket. A jó hír, hogy nem igényelnek különös karbantartást, egyszerűen egy slaggal le tudjuk őket mosni. Fontos kérdés továbbá, hogy hova szeretnénk lerakni, hiszen bizonyos helyiségek eltérő adottságokat követelnek meg, mint például a garázs, ahol az autó parkolása és járása miatt erősebb lapokra van szükség. 

Legjobb kültéri burkolatok

A legjobb kültéri burkolatok skálája széles. A népszerű fajták között megtalálható a kerámiaburkolat, a terméskő-, a tégla- vagy a faburkolat is. Ezek az anyagok egyaránt jó alternatívát jelentenek azoknak, akik egy hosszú távon is megbízható, szép kültéri burkolatra vágynak.

Az ultravékony LiteStone kőfurnér igazán elegáns megoldást nyújt.  Valódi palakő, mészkő vagy homokkő felhasználásával készült, üvegszállal és műgyanta hordozóval megerősített ultravékony burkolat. Kedvező tulajdonságainak köszönhetően kültéri burkolatként is remek választás. Téglára, csempére és gipszkartonra szintén felragasztható. A kültéri homlokzatburkolástól kezdve tehát a beltéri falburkolásig sokrétűen felhasználható.

A jó kültéri burkolat ismérvei közé tartozik, hogy természetes, minőségi, gazdaságos és egyszerű megmunkálással jár. Bizonyos típusok pedig további előnyökkel bírnak, mint például a környezetbarát, egyedi és látványos, innovatív tulajdonságok. Az ultravékony Slate Design kőfurnérre ezek a jellemzők mind igazak.

Kültéri burkolatok teraszra

Kültéri burkolatok vásárlása

A Slate Design termékei természetes palakő, mészkő, illetve homokkő lapok különböző rétegeinek szétválasztásával jöttek létre. Az innovatív kőburkolat rugalmas, hajlítható és rendkívül könnyű, a legtöbb kül- és beltéri felületre egyszerűen felragasztható. Az általunk kínált kültéri burkolatok jó ár-érték arányt nyújtanak, ultravékony megjelenésük pedig egyedi az egész piacon. A pontos ár kiszámításához vegye igénybe kalkulátorunkat.

Kérdése merült fel vagy rendelni szeretne? Lépjen velünk kapcsolatba!MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!

Hívjon minket!