Lábazati burkolatok: stílusos megoldások nyomában

Lábazat burkolat

Lábazati burkolatok: stílusos megoldások nyomában

A lábazat- és homlokzatburkolat amellett, hogy védi az épület külsejét, erősen meghatározza annak megjelenését is. A lábazati burkolatot tehát ennek megfelelően érdemes kiválasztani. Fontos, hogy összhangban legyen a homlokzattal vagy ellenkező hatást váltson ki. A lényeg, hogy ne bízzuk a véletlenre a kialakítást. Ebben a bejegyzésben a lábazat- és homlokzatburkolat előnyeit, illetve ezek kiválasztásának lépéseit mutatjuk be.

Mi az a lábazati burkolat?

A lábazati burkolatot falszegők néven is szokás emlegetni. Erős védelmet nyújtanak a háznak, lefedik a dilatációs rést és a külső természeti csapásoktól is megóvják az épületet. Anyagát tekintve készülhet fából, kerámiából vagy extrudált műanyagból is. A stílusos és elegáns lábazatburkolat pedig segít igazán egyedivé varázsolni lakóhelyünket.

Lábazati burkolat kiválasztása: a legfontosabb szempontok

A lábazati burkolat kiválasztása során tehát a következő szempontokat érdemes figyelembe venni:

  • Védelem: az egyik legfontosabb a strapabírás, hogy a burkolat erős legyen és védje a házat, ezért megfelelő minőségű anyagból készült lábazati burkolatot válasszunk. Ezt ellenőrizhetjük akár a minőségbizonyítványok által is.
  • Tartósság: a hosszú távú értékállósághoz fontos szempont, hogy a lábazati burkolat fagyálló legyen. Így télen-nyáron jó védelmet szolgál hosszú távon az épületnek.
  • Megjelenés: a külsőség és igényes megjelenés legalább olyan fontos, mint a többi szempont. Törekedjünk ezért az egyensúlyra és olyan innovatív megoldásokra, amelyek minden téren tökéletes alternatívát nyújtanak.

Tartsuk szem előtt a ház stílusát, a homlokzat és a terasz színét, magát az egész épület egységét. Egy innovatív kőburkolat beszerzésével akár két legyet is üthetünk egy csapásra: a teljes lábazatot és homlokzatot megtervezhetjük. Ezzel pedig hosszú távon is szép és tartós megoldást kapunk.

A lábazat- és homlokzatburkolat előnyei

A természetes kő homlokzatburkolatként számos előnnyel bír. A biztonsági szempontok mellett de idetartozik a könnyű kezelhetőség, a hosszú élettartam, a cserélhető kőlapok és az exkluzív megjelenés is. Természetesen a külső tényezők szubjektívak lehetnek, de aligha lehet tévedni bármilyen színű és kialakítású kőburkolattal, ha az adott ház típusára szabjuk. A természetes kő homlokzatburkolatként való használatával továbbá nagy lépést tehetünk a környezetbarát alternatívák felé is, az alacsonyabb energiafogyasztás miatt. 

Ami a módszert illeti, ragasztott és szerelt technológiákkal lehet homlokzatburkolat kialakítani. Utóbbit akkor érdemes alkalmazni, ha több mint 7 méter magasságról van szó. A szerelt technológiának megvan az az előnye is, hogy jobban szellőzik, köszönhetően a fal és burkolat közötti légrésnek.

Homlokzatburkolat

Innovatív lábazati kőburkolat

A Slate Design innovatív kőfurnér termékei természetes palakő, mészkő, illetve homokkő lapok különböző rétegeinek szétválasztásával jöttek létre. A termék egyik oldala valódi kő, hátoldala üvegszál erősítésű műgyanta vagy természetes rost. Az innovatív kőburkolat rugalmas, hajlítható és rendkívül könnyű, a legtöbb kül- és beltéri felületre egyszerűen felragasztható.

Az általunk kínált lábazat- és homlokzatburkolatok jó ár-érték arányt nyújtanak, ultravékony megjelenésük pedig egyedi az egész piacon. A pontos ár kiszámításához vegye igénybe kalkulátorunkat. A homlokzatburkolat továbbá készülhet mészkőből, gránitból vagy homokkőből is, amelyekről szintén olvashat. További érdekességekért pedig kövesse blogoldalunkat.

 

Kérdése merült fel vagy rendelni szerente? Lépjen velünk kapcsolatba!MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!

Hívjon minket!