Különleges konyhai felújítás kőfurnérral

konyha kőborítás, kőfal, konyhai kőfurnér

Különleges konyhai felújítás kőfurnérral

Akasztjuk a hóhért: vagyis cégünk üzletfejlesztési vezetőjét, Bánki Gergőt faggattunk, hiszen úgy döntött, ő maga újítja fel konyhájukat Slate Design kőfurnérral.

Mi baj volt a régi konyhával?

Bár a lakást korábban felújították, nem a mi ízlésünk szerint alakították ki a konyhát, s mivel úgy éreztük, eljött az ideje egy újabb felújításnak, a konyhát is szerettük volna átalakítani és modernebb megjelenést adni neki.

konyhai bútorburkolat, kőfurnérMit jelent ez esetben a modernebb megjelenés?

Az antracit színek nagyon népszerűek, személy szerint nekünk is nagyon tetszenek, így ezt mindenképpen szerettük volna a konyhában megjeleníteni, így a falra Galaxy Black LiteStone került. Mivel azonban egy kicsi konyháról van szó, a konyhaszekrényre világosabb színben gondolkodtunk: a bézs árnyalatú Tan kőfurnért választottuk ki. A természetes kőlapok mellett a beton is rendkívül divatos a belsőépítészetben, s mivel a cégünk designbeton pultokat is készít az ügyfeleknek, lecsaptunk a lehetőségre, így végül a pultot is a Slate Designtól rendeltük.

Nyilván kevesen ismerik nálad jobban a kőfurnérokat, de mégis a saját esetetekben mi volt a fő indok, hogy emellett döntöttetek?

Korábban nálunk is csempe került a hátfalra. Azt pontosan tudtuk, mivel jár lebontani, amihez nem sok kedvünk volt. A Slate Design kőfurnér burkolatokat azonban csak méretre kell vágni, s a meglévő csempére is fel lehet ragasztani. Ráadásul, mivel 61 cm szélesek, e méret jellemzően éppen megfelelő a konyhai hátfal burkolásához, még egy picit be is lóg a pult mögé, mintha az egész falburkolat természetes kőfelület lenne. Így csupán a hosszából kellett levágnunk.

Aztán arra gondoltuk, hogy ha már bútorlapra is rá lehet ragasztani a kőfurnért, miért ne tennénk egyedi megjelenésűvé a konyhaszekrényt is?!

Ezúttal nem csupán eladóból vevő lettél, de Te magad voltál a „szaki” is. Hogy ment?

Mivel nagyon vékony, 2-3 mm-es lapokról van szó, ezért könnyű velük dolgozni, s a nagy méret (a legkisebb is 122×61 cm) miatt haladós is a munka. Persze ezt mondani könnyű, de úgy voltam vele, hogy ha sikerül a méretre vágás, akkor gond nélkül megy majd a felhelyezés. Bár tartottam attól, hogy véletlenül kicsit kisebbre vágom valahol az egyik lapot, s a mögötte lévő fehér csempe világítani fog a két lap között, végül szépen sikerült a méretre vágás. Így már csak megtisztítottam a fogadófelületet és felragasztottam a lapokat: reggel elkezdtem a munkát, s a feleségem már aznap az új konyhában főzte a vacsorát a „mesternek”. 🙂

konyhai kőburkolat, kőborítás

Gondolom, egyébként is elsősorban inkább a feleséged sürög-forog a konyhában, neki mik a tapasztalatai a kőfelületekkel – például a tisztíthatósággal, ami ugye különösen fontos, hiszen pici babátok van…

Mivel természetes kőfelületről beszélünk, a kivitelezés előtt javasolt a kőfurnér impregnálása, ami amellett, hogy víztaszító réteget képez, védi a burkolatot a zsíros, olajos foltok ellen is, ami konyhai közegben különösen fontos. Egyébként éppen olyan ápolást igényel, mint más természetes kőburkolat. Célszerű főzés, sütés után vizes törlőkendővel áttörölni azt a részt, ahol dolgoztunk, mivel – bár a zsíros, olajos cseppek nem tudnak azonnal felszívódni – a tartós, folyamatos szennyezést nem tudja az impregnálás megakadályozni. Persze úgy gondolom, az embernek alapvető igénye, hogy a konyhapult tiszta legyen…

Az ügyfeleid más és más előnyeit emelik ki a kőfurnérnak, mások a preferenciák. A ti esetetekben mely tulajdonsága esett leginkább latba – különösen más konyhai burkolatokkal összehasonlítva?

A természetes kőfelület egyedi, különleges megjelenést biztosít, míg a nagy méretnek köszönhetően szép, egybefüggő felületet kapunk. A szebb esztétikai megjelenés mellett – ami ugye szubjektív – a kivitelezés is gyorsabb.

Ismerkedjen meg Ön is kőfurnér-kínálatunkkal, a kőfurnér előnyeivel és a csodálatos színekkel!MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!

Hívjon minket!