KAPCSOLAT

Slate Design Kft.

Bemutató terem: 3300 Eger, Tárkányi út 92/G (Agria Vállalkozói Park)

Telefon:
+36 70 620 7999 – Bánki Gergő
+36 70 612 6125 – Kerényi Réka

E-mail: info@slatedesign.hu

Nyitvatartás:
Hétfő–Péntek: 08:00–16:30
Szombat: előzetes egyeztetés alapján

 

Nyaraljunk a kertben! – Kerti trendek 2019 (1. rész)

Nyaraljunk a kertben! – Kerti trendek 2019 (1. rész)

A kertben eltöltött idő, a hangulatos beszélgetések, a bográcsozás és grillezés a kertes házak lakóinak talán a legszebb órákat jelentik. Ezért is fontos, hogy ez a külső élettér minél dekoratívabb és jól funkcionáló legyen. Az Építészek Amerikai Szövetsége (American Institute of Architects) által végzett legutóbbi felmérés szerint például a szakma is a legfontosabb „helyiségnek” nevezte a kültéri élettereket a nem alapvető helyiségek közül, s népszerűségük évről évre nő.

Ma már nem elégszünk meg azzal, hogy van egy kis sütögető és néhány kerti műanyag szék, ahova egy kis beton járda vezet: a konyha és a nappali szinte kiköltözik a kertünkbe is. Mostani cikksorozatunkban összeszedtük a legfontosabb trendeket a kertekkel kapcsolatban.

1. Egyszerű fenntarthatóság

kerti trendek, kőburkolat a kertben

A kert természetesen további munkával jár, mi azonban természetesen inkább élvezni szeretnénk. Ezért a mai kerttervezők ügyelnek arra, hogy a kert fenntartása minél könnyebb legyen:

  • Előtérbe kerülnek az évelők, melyeket vízigényüknek megfelelően csoportosítanak.
  • Azon fáknak, melyek több munkát hoznak, mint amennyi hasznot hajtanak (gondoljunk csak a kerti tóba vagy medencébe hulló levelekre), menniük kell.
  • Az öntözőrendszerek növekvő népszerűsége szintén a kerti munkával töltött időt csökkenti.
  • Az anyagok kiválasztása is rendkívül fontos, mely a kőburkolatok népszerűségét tovább növeli. A tartós anyagok esetében nincs szükség folyamatos felújításra vagy tisztításra.
kerti trendek, kőburkolat a kertben

Ennek a gyönyörű, modern stílusú budai háznak a homlokzatán a sötétszürke tónusú Slate Design Grey LiteStone ultravékony kőfurnér burkolat köszön vissza több ponton is. A csodás ház homlokzatát a Szép Házak magazin címlapján is megcsodálhattuk.

2. Otthoni vakáció

Scott Shrader tervező szerint „miért mennél nyaralni egyszer egy évben, ha a kertedben mindezt egész évben megteheted?” Így a kertekben egyre fontosabb, hogy a pihenést szolgálják, melyhez íme néhány inspiráció:
Időjárásálló hangtechnika, hogy a szabadban is élvezhessük a kellemes zenét (azért ügyeljünk arra, hogy a szomszédokat ne zavarjuk).

  • Pihenőhelyek kialakítása: tűzrakóhely, kényelmes kiülős részek, melyek szinte kiáltják felénk, hogy töltsük ott az időt.
  • Olyan kültéri bútorokat válasszunk, melyek között valóban jól érezzük magunkat. A hitvány minőségű cuccoknak menniük kell.
  • Használjunk fényeket, melyek nem csupán azt könnyítik meg, hogy éjszaka is közlekedhessünk a kertben, de remek hangulatot is teremtenek.
világító kockák, kőburkolat

Csodálatos világító kockák Translucent kőfurnér lapok felhasználásával.

3. Helyezzünk el fókuszpontokat

Vannak bizonyos dolgok, mint maga a ház, a falak, a medence felszerelése, melyeket minden nap látunk – miért nem tesszük akkor ezeket is vonzóvá? Számos tervező dönt úgy, hogy ezeket beépíti a dizájnba, s egy szemet gyönyörködtető struktúra valóban a kert fókuszpontjává válhat.

  • Mentsük meg a régi építményeket: egy meglévő ólat például átalakíthatunk szabadtéri étkező pavilonná. A szerszámosnak sem kell hagyományosan egy tákolmányként kinéznie, hanem lehet a kert éke:

kerti trendek, kőburkolat a kertben

  • Merítsünk ötletet a környezetünkből: milyen anyagok, struktúrák jellemzőek, s próbáljuk ezeket vagy hasonló anyagokat felhasználni. Ha például a kőből készült falakat használták eleink, tegyük azt mi is. Persze a mai kor igényeinek megfelelően a súlyos kövek emelgetése helyett dönthetünk az ultrakönnyű kőfurnér burkolatok mellett is.
vízálló kőburkolat

A valódi kő felhasználásával készített kőfurnér burkolatú kerti konyhapult természetes, ugyanakkor könnyen felszerelhető és tisztítható is egyben. Megfelelő impregnálószerrel kezelve a képen látható módon megóvják a pala felületét a nedvesség beszivárgásától, így ideális kertekbe.

Folytatjuk…

Forrás: GardenDesign.com

 IGÉNYELJEN SZÍNMINTÁT!

Válasszon ki 3 szimpatikus mintát, melyet 2 munkanapon belül kézhez is kap. A 3 darab, A/5 méretű minta ára szállítási költséggel, utánvétes fizetéssel: 3500 Ft. További minták 1000 Ft/darab áron igényelhetőek. A termékminták árát jóváírjuk rendelése végösszegéből. Amennyiben teljes mintaszettet igényelne, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. A színminták a TERMÉKEK menüpontban megtekinthetőek.

Mely terméktípus érdekli?

LiteStone - ultravékony kőfurnérTranslucent - áttetsző kőfurnér

Agyagpala

Indian AutumnRusticSahara WhiteMulti PinkMulti ColourGreyCalifornia GoldTerra RedTan

Csillámpala

D. BlackBlackCopperCopper NewJade GreenOcean GreenD. GreenGoldenSilver ShineSilver Shine GoldBurning ForestGalaxy BlackSilver GreyStar Galaxy

Homokkő

Rainforest BrownRainforest GreenTeakwoodTint MintRainbowRedWhiteZebra WhiteBlack Line

Mészkő

Crystal WhiteCement GreenSapphire Green

Agyagpala

Indian AutumnRusticSahara WhiteMulti PinkMulti ColourGreyCalifornia GoldTerra RedTan

Csillámpala

D. BlackBlackCopperCopper NewJade GreenOcean GreenD. GreenGoldenSilver ShineSilver Shine GoldBurning ForestGalaxy BlackSilver Grey

Homokkő

Rainforest BrownRainforest Green

KAPCSOLAT

Slate Design Kft.

Bemutató terem: 3300 Eger, Tárkányi út 92/G (Agria Vállalkozói Park)

Telefon:
+36 70 620 7999 – Bánki Gergő
+36 70 612 6125 – Kerényi Réka

E-mail: info@slatedesign.hu

Nyitvatartás:
Hétfő–Péntek: 08:00–16:30
Szombat: előzetes egyeztetés alapján

HÍRLEVÉL