Top 10 konyhai trend 2019-ben!

konyhai trendek 2019

Top 10 konyhai trend 2019-ben!

A konyha – illetve korábban a tűz körüli hely – mindig is a családi élet legfontosabb színtere volt. Nem csupán ételek készülnek itt, de gyakran itt beszélget a család, itt születnek nagy ötletek, tárgyalunk meg fontos eseményeket. És egyre nagyobb az igény arra, hogy mindezt valóban otthonos és dizájnos környezetben tegyük meg. Ezért tekintsük át a 2019-es konyhai trendeket!

1. Matt fekete

A konyhai eszközöktől a kiegészítőkön át a matt fekete fontos szerepet kap a mai konyhákban. A fekete szín frissen hat egy egyébként világos konyhában, s anélkül ad drámai hatást a helyiségnek, hogy sötétté tenné azt.

konyhai falburkolat kőből

Slate Design Black LiteStone kőfurnér a konyhai hátfalon

2. Klasszikus és modern

Az emberek modern felszereltséget és integrált megjelenést szeretnének a konyhájukban, ugyanakkor nem űrkorszaki kinézetet. A konyha az otthonunk szíve, ezért fontos, hogy bár modern, egyben meleg, barátságos és hívogató is legyen.

konyhai kőburkolat trendek

Young Huh Interiors

3. Magas falburkolatok

A konyhai falburkolatok többé nem csak azt a célt szolgálják, hogy megvédjék a falat a csapvíztől vagy a pörköltszafttól. Szinte festményhez méltó elhelyezést kapnak azáltal, hogy jóval tekintélyesebb méretben, központi helyet foglalnak el.

kő falburkolat konyhába

Katharine Pooley

Egy különleges textúrájú kő falburkolat vonzza a tekintetet – ennél is különlegesebb hatást érhetünk el az egyedülálló, átvilágítható kőfurnér burkolatokkal:

Slate Design Multicolour Translucent átvilágítható konyhai hátfal

4. Nyers felületek

2019-ben a modern konyhadizájn visszanyúl a kezdetekhez: a nyersanyagok önmagukban való ragyogásához. Használjunk hajópadlót, fát, követ és jutaszövetet.

Az ultravékony kőfurnérokkal a konyhabútorokat is egyszerűen burkolhatjuk:

kőhatású konyhaszekrény burkolat

Slate Design Tan LiteStone kőfurnér bútorfront

konyhai falburkolat

Mia Baxter Small

5. Kontrasztos textúrák

A fényesre polírozott, tükröződő felületek mellett jelenjenek meg a finom, matt felszínek, ezzel létrehozva a rétegzett urbánus glamourt.

6. Színes konyhabútorok

Bár még mindig hihetetlenül népszerűek a fehér konyhabútorok, de egyre többen fokozzák konyhájuk hangulatát egy-egy színes darabbal – vagy akár az egész konyhabútorukat színesben álmodják meg. A mélykék vagy a kissé fakult szürkéskék, valamint a zöld különféle árnyalatai egyre népszerűbbek. E színek kifejezetten jól mutatnak a különféle bronzos és egyéb fém kiegészítőkkel, konyhai berendezésekkel.

 

7. Fa, fa és fa

Az emberek egyre inkább keresik a természettel való kapcsolatot. A faburkolat időtlen és sokoldalúan felhasználható a konyhában, mely barátságos, nyugtató légkört teremt. Még érdekesebb hatást kelt kőburkolattal kombinálva:

Slate Design Black LiteStone kőfurnér bútorfront

8. Színes felszerelések

Végleg lezárjuk a faltól falig fehér konyhák időszakát. Még akkor is, ha ez a legjellegzetesebb színe a konyhánknak, válasszunk mellé színes elemeket, például széket, mintás textileket, vagy akár látványos színekben pompázó konyhagépeket.

konyhai trendek

Thomas Kuoh

8. Ón és gunmetal

A korábbi évek rózsaarany divatját felváltják a férfiasabb, sötétebb tónusú fémek, így az ón és az ún. gunmetal – például a csaptelepeknél, kilincseknél. Mindez praktikus is, hiszen ezek a felületek kevésbé kényesek.

konyhai trendek

Courtesy of the Design High

10. Okos tárolás

Miközben egyébként a nyitott polcos tárolás is rendkívül népszerű az utóbbi években, ezzel párhuzamosan egyre többen vágynak arra, hogy elrejtsék az egyes funkcionális eszközöket, valamint jó helykihasználással, intelligens megoldásokkal letisztultabb konyhát alakítsanak ki. Erre jó példa az alábbi, „beépített” konyha:

beépített konyhabútor, kőburkolat

Black LiteStone kőfurnér bútorfront

Forrás: ELLE DecorMEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!

Hívjon minket!