Segédanyagok

Ragasztók

A Slate Design kőfurnér burkolatok ragasztására többféle anyag alkalmazható, a fogadó felülettől, a felhasználás módjától, illetve attól, hogy például kül- vagy beltérben kívánjuk alkalmazni a burkolatot. Az egyszerűen használható kartusos ragasztóktól a profi, kontaktragasztókig többféle anyag is alkalmas lehet.

SD MS Adhesive 290ml

A Slate Design Special Stone Veneer ragasztó egy univerzális MS polimer ragasztó és építési hézagtömítő, alkalmas mindenféle anyag ragasztásához a PE és a PP kivételével. Ez a ragasztó bármilyen felületen használható; rendkívül sokoldalú és rugalmas. Teljesen oldószer-, lágyító-, szilícium- és izocianátmentes. A Slate Design Special Stone Veneer ragasztó még az élelmiszerekkel közvetlenül érintkező alkalmazásokhoz is tanúsított.

 • Hőállóság: -40℃ és +90℃ között
 • Kiszerelés: 290 ml/kartus
 • Felhasználható: Minden fém, fa, EPDM, ólom, cink, réz, tükrök, kő, polisztirol, poliészter, beton és természetes kőfajták ragasztásához
Adatlap
Ceresit K-188-E ragasztó
Ceresit K-188 E

Rendkívül nagy szilárdságú, vizes diszperziós, oldószermentes ragasztóanyag. Kontaktragasztóként alkalmazva extra ragasztási szilárdság, kiváló tapadás érhető el. Kizárólag beltéri felhasználásra javasolt.

 • Hőállóság: +50℃-ig
 • Kiszerelés: 2, 5, 13, 30 kg-os műanyag vödörben
 • Alkalmazása: LiteStone
Adatlap
Zettex X-30
Zettex X-30

Magas minőségű, nagy hőállóságú átlátszó kontaktragasztó spray, mely bevált a Translucent kőfurnér burkolatok kül- és beltéri ragasztásához. Egyszerű használat, gyors száradás, széles körű felhasználás.

 • Kiszerelés: 500 ml-es spray és 17 l-es kaniszter
 • Alkalmazása: Translucent
Adatlap
Ceresit K 1720
Ceresit K 1720

Rendkívül nagy szilárdságú, áttetsző, vizes diszperziós, oldószermentes ragasztóanyag. Kontaktragasztóként alkalmazva extra ragasztási szilárdság, kiváló tapadás érhető el. Kizárólag beltéri felhasználásra javasolt.

 • Hőállóság: 70℃-ig
 • Kiszerelés: 1 kg és 5 kg
 • Alkalmazása: Translucent
Adatlap

Fugázók

SDA Marble Silicone
SDA Marble Silicone

Egykomponensű, a levegő nedvességének hatására megkötő, szilikonkaucsuk alapú fugatömítő. Nedves környezetben, illetve víz alatti területeken is alkalmazható. Kiválóan feldolgozható és simítható. Gombaölő hatású. 38 színben kapható, fényes és matt színekben egyaránt elérhető. Garantáltan színtartó. Nagy kopás- és karcállóság.

 • Hőállóság: -40℃ és +150℃ között
 • Kiszerelés: 310 ml/kartus
 • Alkalmazása: LiteStone, EcoStone
Adatlap

Felületkezelők

A Slate Design ultravékony palakő burkolatokhoz megfelelő felületvédelmet nyújtó, különböző fokozatú impregnálószereket, kőlakkokat, színmélyítőket forgalmazunk. Az egyes felületkezelők használata kisebb-nagyobb mértékben változtathatja a természetes kőfelület megjelenését, ezért használatuk előtt mindenképpen javasolt próba kezelést végezni.

SDA Stain Repellent
SDA Stain Repellent Nano Effect

Kül- és beltérben egyaránt használható nanotechnológiás impregnálószer, mely mélyen behatol a kő szerkezetébe, ahol nagyon gyorsan kifejti védőhatását. Védelmet nyújt nem csak víz, hanem olajos/zsíros szennyeződések ellen is. Kifejezetten lepergető hatású. A kő megőrzi lélegzőképességét, mivel nem képez felületi réteget. Alkalmazása enyhe színárnyalat-módosulást eredményezhet. Előzetes próba elvégzése ajánlott.

 • Kiszerelés: 250 ml, 1 l, 5 l
Adatlap
SDA Stone Sealer
SDA Stone Sealer Mat/Satin finish

Kiváló minőségű, akril gyantát tartalmazó kőlezáró. Időjárásálló és nem fakul meg. A kezelt felületek jó színárnyalat-mélyülést kapnak és könnyebben tisztíthatók. Elérhető matt vagy szatén fényű változatban.

 • Kiszerelés: 1 l
Adatlap

Tisztítószerek

A természetes kőburkolatok legfőbb ellenségei lehetnek az olajos/zsíros szennyeződéseken túl a különféle erős savas vagy épp lúgos tisztítószerek. Ezek használata kifejezetten kerülendő! Helyettük pH-semleges, a természetes palafelületet nem károsító tisztítószereket kínálunk termékeinkhez.

SDA Stone Cleaner
Stone Cleaner

Oldószeres, savmentes koncentrátum. Építkezési szennyeződések (cementfátyol, viasz, korom, vakolat, műanyag festék), valamint olaj-, viasz-, zsírfoltok alapos és gyors eltávolítására alkalmas tisztítószer. Jó hatásfokkal alkalmazható természetes és műkő felületeken (pl. márvány, travertin, pala, gránit, cserép, cotto, csempe, bepucolatlan nyersbeton stb.) Kül- és beltérben is használható.

 • Kiszerelés: 1 l, 5 l
Adatlap
SDA Crystal Clean
Crystal Clean

PH-semleges, alkoholtartalmú tisztítószer-koncentrátum. Gyorsan, csíkmentesen szárad. Elsősorban nem makacs szennyeződések egyszerű eltávolítására alkalmas természetes és műkövek, klinker és kerámia felületeken. Kül- és beltérben is használható.

 • Kiszerelés: 500 ml, 1 l, 5 l
Adatlap

MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!

Hívjon minket!