Kőfalak a konyhában

konyha kőburkolat kőfurnér

Kőfalak a konyhában

Egy konyha kinézetén leginkább egy kőfallal lehet javítani. A konyhai kőfalak melegség és textúra kombinációját hozzák egy olyan kis helyiségbe, mint amilyenek a konyhák általában, így hangulatossá, meleggé és megnyugtatóvá varázsolja azt. A kőfal a konyhában lehet hagyományos, rusztikus vagy éppen modern attól függően, hogy milyen típusú követ használunk fel. Készíthetjük hagyományos kőből vagy belsőépítészeti elemből is.

konyha kőburkolat

A kőburkolat melegebbé varázsolja a teret

Miért legyen kőfal a konyhában?

A kőfal meleggé és esztétikussá teszi a konyhai teret. Fontos szempont persze a higiénia is, s a legtöbb kőről elmondható, hogy mivel nem porózus, könnyedén tisztítható, nem lesz foltos, s nem tartja a szagokat. Emellett a kő nem csak jól néz ki, de rendkívül tartós is.

konyhai kőburkolatok

A kőburkolat modern és rusztikus konyhákba egyaránt illik

Hogyan válasszunk követ?

1. Higiénia: mint már említettük, válasszunk olyan követ, mely nem porózus, s könnyedén tisztítható.

2. Magunknak válasszunk: olyan kő mellett döntsünk, mely tükrözi a személyiségünket, mely mellett otthon érezzük magunkat.

3. Játsszunk a színekkel: a kontrasztos színek keveréke magára vonzza a tekinteteket, így ne féljünk tőlük.

4. Keverjük össze: az egyik legújabb trend a konyhai kődekorációban a különféle kövek vegyítése. Figyeljünk azonban arra, hogy harmónia legyen az egyes kövek között.

A legegyszerűbb dolgunk persze akkor van, ha a házunk maga eleve kőből épült, ekkor érdemes legalább egy részt vakolat nélkül, nyersen meghagyni. Ha a kő textúrája tetszik nekünk, azonban a színe nem (például így már túl rusztikus hangulatot áraszt), akkor például le is festhetjük fehérre.

kőfurnér burkolat konyhába

A kőfurnér a valódi kő látványát és tapintását adja, de jóval könnyebb vele dolgozni, s akár más burkolatra (pl. csempe) is felragasztható

Ha nem vagyunk ilyen szerencsések, hogy adott a kőfal, még mindig építtethetünk magunknak. Egy hagyományos kőfal azonban további helyet vesz el az általában is szűk konyhából, na és persze nem kis felfordulással jár. A hasított és vágott kövek már jóval vékonyabbak, s beépítésük is egy fokkal könnyebb. Talán mondanunk sem kell, hogy legegyszerűbben kőfurnérral dolgozhatunk, hiszen valódi kőfelület, mégis rendkívül könnyű, átlagosan mindössze 1,6 mm vastag. 3 lapméretben és 35 színben kapható, így könnyen megtaláljuk az ízlésvilágunknak legmegfelelőbbet. Közvetlenül felragasztható fa, csempe, gipszkarton, beton, üveg, fém, műanyag vagy vakolt felületre, így nem kell szétverni a régi konyhát, ha szeretnénk exkluzívabbá tenni. 🙂

kőburkolat konyhába, kőfurnér

A kőfurnér burkolat könnyen tisztítható, s exkluzív megjelenést kölcsönöz a konyhánakMEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!

Hívjon minket!