KAPCSOLAT

Slate Design Kft.

Bemutató terem: 3300 Eger, Tárkányi út 92/G (Agria Vállalkozói Park)

Telefon:
+36 70 620 7999 – Bánki Gergő
+36 70 612 6125 – Kerényi Réka

E-mail: info@slatedesign.hu

Nyitvatartás:
Hétfő–Péntek: 08:00–16:30
Szombat: előzetes egyeztetés alapján

 

Homlokzatburkolati rendszerek: melyik a legjobb?

Homlokzatburkolat

Homlokzatburkolati rendszerek: melyik a legjobb?

Manapság szinte elvárás a figyelemfelkeltő, elegáns és dekoratív homlokzatburkolat kialakítása. A megfelelő rendszer telepítéséhez egyfajta könnyed elegancia szükséges. Legyen szó bel- vagy kültéri kivitelezésről. Nézzük, milyen lehetőségek adódnak a legjobb homlokzatburkolati rendszer megtalálásához.

Mi az a homlokzatburkolati rendszer?

A homlokzatburkolat lényegében az “épület külső burkolata”. Amellett, hogy megvédi az épületet a környezeti hatásokkal szemben, annak megjelenését is meghatározza. Napjainkban már többféle anyagból készült típus és rendszer elérhető a piacon. Az átszellőztetett homlokzatburkolati rendszer főként a következő elemekből tevődik össze:

 • Hőszigetelés
 • Alumínium keret
 • Szellőztetett homlokzati panelek különböző anyagokból

A másik homlokzatburkolat rendszer a hőszigetelésre ragasztott burkolatból áll:

 • Hőszigetelés
 • Hálózott ágyazóhabarcs
 • Ragasztó
 • Burkolat

A homlokzat megvédi az épületet, csökkenti az energiafogyasztást és esztétikai szempontból sem utolsó. A piacon természetesen többféle megoldás versenyzik egymással. Joggal merül fel a kérdés, hogy melyik a legjobb alternatíva.

Homlokzatburkolati rendszerek fajtái

A legjobb homlokzatburkolati rendszerek között megtalálhatók a következő típusok:

 • Alumínium homlokzatburkolat. Közkedvelt forma az alumínium alapanyag használata, hiszen stabil és hosszú élettartam érhető el általa.
 • Szálcement homlokzatburkolat. A legtöbb épülettípusnál jó megoldást jelent a szálcement építőanyag használata. Stabil, fagy- és vízálló szerkezetének köszönhetően könnyen lehet vele tervezni az építés során.
 • Szerelt és átszellőztetett, táblás homlokzatburkolat. Népszerű homlokzatburkolati forma, anyagának köszönhetően pedig képes a megfelelő védelem kialakításához. Stabil és megfelelő hangszigeteléssel bír.
 • Ragasztott homlokzatburkolat. Gyorsabb és olcsóbb kivitelezés, szemben a szerelt és átszellőztetett burkolat rendszerekkel. Nagy táblákban is elérhető, ami manapság egyre nagyobb divatnak örvend.

Kőburkolat

A Slate Design LiteStone kőfurnér valódi palakő, mészkő vagy homokkő felhasználásával készült, üvegszállal és műgyanta hordozóval megerősített ultravékony burkolat. Kedvező tulajdonságaiból adódóan számos különböző bel- és kültéri felületre felragasztható. Könnyű súlyának és rugalmasságának köszönhetően több célra is megfelelő. Alkalmas a falburkolástól kezdve az épületek függőleges és vízszintes felületeinek burkolásáig. Még azokhoz is, amelyeket korábban alkalmatlannak tartottak a kőborításhoz a súly-, illetve lepattogzási problémák miatt. Felragasztható továbbá téglára, csempére, gipszkartonra is. Megfelelő előkészítést követően a hálózott, szigetelt kültéri homlokzatra és számos egyéb felületre is feltehető, zaj és kosz nélkül.

A kőburkolat előnyei közé tartoznak például a következők:

 • Természetes
 • Exkluzív
 • Minőségi
 • Homlokzatburkolásra is használható
 • Innovatív
 • Gazdaságos

Megfelelő megoldás tehát külső homlokzati hőszigeteléssel ellátott falfelület burkolására, így megfelelő előkészítés után konzolozás nélkül, ragasztással rögzíthető. 

Kőfurnér homlokzathoz

Homlokzatburkolati ötletek és megvalósítások

A homlokzatburkolat kialakítása során figyelni kell az elegáns megjelenésre, de a biztonság is fontos. Ahhoz, hogy a homlokzat a mi javunkat szolgálja, minden esetben meg kell találni a leginkább ideális építészeti kialakítás lehetőségét. Ezt könnyen megtehetjük a megfelelő szakértői segítséggel. A különböző anyagok és formák pedig egyedi ízlés szerint is alakíthatók. Egyesek a látványos megoldásokat kedvelik, mások pedig a visszafogott, konzervatív megjelenést. Van, akinek “csak” a biztonság és az alapvető funkciók a fontosak, míg mások az esztétikai szempontokat helyezik előtérbe. Mi a Slate Designnál a könnyed eleganciában hiszünk, így ügyfeleinkkel együttműködéve jó eséllyel megtaláljuk a legjobb megoldást.

Homlokzatburkolat ára

Prémium minőségű, ultravékony kőfurnér burkolataink már 14 645 Ft/m2 + áfa ártól elérhetőek. A végösszeg függ a kiválasztott struktúrától és a szükséges táblamérettől. Készítsen magának azonnal ajánlatot, hogy pontosan feltérképezze a várható költségeket!!

Homlokzatburkolat telepítése és a megrendelés lépései

Cégünk 2013 óta hivatalos gyártó képviselete az ultravékony Slate Design kőfurnér burkolatoknak. Számos homlokzat, otthon, üzlet, iroda, szálloda és wellnessközpont építésénél és megújulásánál kaptak kiemelt szerepet innovatív termékeink. A folyamatosan megújuló árukészletünkből 2-3 napos határidővel is tudjuk teljesíteni a megrendeléseket.

A Slate Design kőfurnér burkolatok beépítéséhez szakszerű segítséget nyújtva értékesítünk komplett műszaki megoldásokat és kínáljuk a hozzájuk szükséges segédanyagokat. Biztosak vagyunk benne, hogy együtt megtaláljuk a legjobb megoldást az Ön problémájára is. Vegye fel velünk a kapcsolatot vagy használja az árkalkulátort!MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!