Do it Yourself babaház à la Slate Design

Kőfurnér babaház

Do it Yourself babaház à la Slate Design

Ha az embernek valami okból kifolyólag kicsit megnő a szabadideje, úgy azt számtalan haszontalan és hasznos dologgal ki tudja tölteni. Ha eleve egy barkácsolásra hajlamos illetőről van szó, akkor már nem is kérdés, hogy melyik irányt választja, pláne ha van hozzá némi motiváció, mondjuk egy néhányéves „hercegnő” formájában.

Ötletadónak hát íme egy házi készítésű babaház, melynek elkészítési folyamatát is bemutatjuk.

Mint minden építkezésnek, úgy ennek is az alapja a gondos tervezés! Ehhez számtalan ötletadó képet találhatunk az interneten. Ha már nagy vonalakban megvan az elképzelés, hogy milyen házat szeretnénk készíteni, úgy a méret is egy fontos szempont. Érdemes modellként igénybe venni kislányunk sok-sok kedvenc babája közül az egyiket, hogy a ház méreteit lehetőség szerint hozzá igazítsuk.

A bemutatott 90*35*80 cm méretű babaház alapszerkezetét 1 cm vastag rétegelt lemez adta, ebből került kialakításra dekopírfűrésszel az alaplap, valamint a falak és a tető is. Az egyes panelek összeillesztése szöggel és helyenként csavarral történt. Az elkészült házszerkezet hátoldalára rászabjuk a hátfalat.

A szerkezetkész házba most már felvonulhat a burkolóbrigád! 🙂 Tervezzük meg, hogy melyik helyiségben milyen burkolatot szeretnénk alkalmazni, milyenek legyenek a padlók, falak és a külső borítás. Ha megvan a terv, és kiválasztásra kerültek a rendelkezésre álló anyagok, úgy kezdődhet a burkolás.

Érdemes először a padlóval kezdeni. A kis babaház fürdőjébe és konyhájába üvegmozaik, míg a szobákba laminált padló került.

A falburkolás során nagy szerephez jutottak a Slate Design ultravékony kőfurnér burkolatai, melyek 35 féle különböző természetes kő struktúrájából igazán széles választási lehetőségünk adódik egy sokszínű, barátságos miniotthon kialakításához.

A ház külső homlokzatára Copper, míg a lábazatra Galaxy Black struktúra került. Az egyes lapok méreteit a ház arányaihoz mérten szabadon kiválaszthatjuk. A homlokzati burkolat jelen esetben az aktuális divatnak megfelelően természetesen nagytáblás, vagyis 15*7 cm-es. 🙂

A nappali hátfalára D.Green, az oldalfalakra pedig látványos Rustic mintázatú lap került. A konyha semleges, Tan agyagpala burkolatot kapott, míg a hálószobába a fényességet továbbadó Golden csillámpala került. Azonban ebbe a helységbe bekerült egy extra látványelem is, egy átvilágítható Slate Design Indian Autumn Translucent kőburkolat formájában! Utóbbi kialakításához szükséges volt néhány cm LED-szalag, vezeték, egy kis trafó, vékony plexi, és víztiszta ragasztó.

A terasz oldalburkolatát egészen kicsire vágott White SandStone ultavékony homokkő burkolat adja, míg a belsejében műfüvön pihenhetnek a babák. A két emelet közötti átjárást egy egyetlen darabból kifaragott fa lépcső biztosítja.

A tetőről sem feledkezzünk ám meg! Jelen esetben apró darabokra vágott Slate Design Galaxy Black kőfurnér látja el ezt a feladatot. A bútorozásról már jórészt a ház új tulajdonosa fog gondoskodni, de ha kedvünk és kreativitásunk továbbra is kitart, úgy fából készíthetünk egyedi bútorokat is.

Jó barkácsolást kívánunk! 🙂MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!

Hívjon minket!