A legklasszabb fürdőszobai trendek 2019-re

A legklasszabb fürdőszobai trendek 2019-re

Amikor e cikk megírásába kezdtünk, átbeszéltük, kinek mi a fontos a fürdőszobában. S azt tapasztaltuk, hogy már nem az a legfontosabb kérdés, hogy hova kerül a mosógép és a bojler – merthogy lehetőleg külön helyiségbe. A fürdőszobára ugyanis manapság egyre kevésbé tekintünk praktikus értelemben: a megtisztulás, lazulás, kényeztetés élményére vágyunk. Ezt szolgálják a legújabb trendek is, melyekből kiválogattuk a szerintünk legjobbakat.

Természetes paletta

A klasszikusan berendezett fürdőszobák előnye, hogy a már jól bevált elemek nem mennek ki a divatból egyik napról a másikra. Ugyanakkor érdemes némi modernséget vinni beléjük. Ennek egyik módja, ha monokróm elemeket használunk. Ez nem csak az egy színben érvényesülhet, de egyazon anyag használatával is. Így egyfajta vidám, ékszerdobozszerű hatást érhetünk el.

Claire Esparros

Merész, fekete fürdőszobák

Ez a fürdőkben, szépségszalonokban korábban jellemző trend beköltözik az otthoni fürdőszobákba is. A merész, feltűnő, sötét, mégis barátságos fürdőszobatervek a kényeztető csúcsminőség élményét idézik fel. Burkolatként használhatunk fekete csempét, márványt, vagy a különleges ragyogású Slate Design LiteStone Galaxy Black, Black vagy D. Black csillámpalákat.

Julia Robbs

Ónötvözet és gunmetal (sötétebb, fegyveres szín)

Lágyabb színek, mint a fekete, kevésbé meghatározóak, mint a sárgaréz vagy az arany, mégis textúrát, mélységet adnak a fürdőszobának.

Nicole Franzen/Sarah Elliott

Slate Design kőburkolat fürdőszobába

A Slate Design LiteStone D. Black struktúrájú kőfurnér burkolatán remekül mutatnak a megcsillanó vízcseppek is.

Nyitott fürdőszobák

Talán még egy kicsit idegenkedünk tőle, hogy a hálószobánk egybe legyen nyitva a fürdővel, de gondoljunk csak arra, hogy kezdetben ez volt a helyzet az amerikai konyhás házakkal is („Juj, de hát ott fog terjengeni a pörköltszag a nappaliban!”). Aztán rá kellett jönnünk, hogy sokkal jobb érzés egy nagy, nyitott térben élni, mint két szűkebben. Nos, ez a helyzet a fürdőszobával is, egy tágas helyiségben készülődni egy esti kiruccanásra nagyon hangulatos. Persze egy elválasztó tükör vagy egy tolóajtó beépítése mindenképpen javasolt, mint az a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont penthouse lakosztályában is látható, ahol a fürdőszobai csempével jól harmonizáló, Slate Design LiteStone Tan fantázianevű kőfurnér burkolat került a hálószobafalakra.

falipanel burkolat, fürdőszoba burkolat

Műalkotások

Egy fotó vagy festmény képes meghatározni egy tér hangulatát, kifejezni a tulajdonos ízlésvilágát – miért hagynánk ki ebből éppen a fürdőszobát? Meggyőződésünk, hogy mi magyarok nem használunk elég műalkotást az otthonainkban, leszámítva esetleg egy-két olcsó IKEA-képet. Változtassunk ezen, hiszen a művészet jót tesz a szemnek és a léleknek. 🙂 Egy kifinomult műalkotás hatásos fókuszpontot kölcsönöz a fürdőszobának, különösen, ha a mérete is meghatározó.

Julie Charbonneau

Spaszerű dizájn

A fürdőszoba ma már nem arról szól, hogy egyszerűen használjuk. A cél, hogy élvezzük ki, az ott töltött időt. Spaszerű élményben, egyfajta színházi szépségben szeretnénk részesülni.

kőburkolat fürdőszobába

Luxuskényeztetés: Slate Design Translucent, Indian Autumn struktúrájú, átvilágított kőfurnér. 244*122-es óriási átvilágítható tábla, fürdőben alkalmazva megfelelő vízzárással, látványos kivitelezéssel.

Art deco

A csaptelepek, a csillár finom ívétől a képkeretek és gyertyatartók függőleges vonalú ragyogása időtlen csillogást ad a fürdőszobának.

J Gibson

„Vizesszoba”

Furcsa alakja van a fürdőszobának? Hol végződjék így a burkolat, s hol kezdődjön a sima fal? Ezt a dilemmát könnyen megoldja ez a trend, amikor is az egész fürdőszobát körbecsempézik a padlótól a plafonig egyfajta spaszerű, szabad érzetet keltve.

Youssef Hasbani

Lebegés

Régen túl modernnek és vizuálisan sekélyesnek hatottak a „lebegő” mosdóállványok, jó anyaghasználattal azonban könnyedséget adnak a fürdőszobának. Ehhez hasonlóan a falra szerelt WC-k népszerűsége is nő.

Fürdőszobai kőburkolat

A miskolctapolcai Avalon Parkban A Slate Design LiteStone Black ultravékony palalapok forgácslapra laminálásával alakították ki ezt a csodás, lebegő mosdóállványt

Üveg a padlótól a mennyezetig

Drámaiság és könnyedség egyben. Az elhúzogatós, műanyag zuhanykabinok ideje rég lejárt. Vizuálisan zökkenőmentes elválasztást biztosít a padlótól a mennyezetig tartó üveg, s a helyiséget is magasabbnak mutatja.

Lisa Lev


Kőfurnér a fürdőszobákban

A fenti trendekben is szó esett már egyes esetekben a kőfurnérok használatáról, de nézzük meg, milyen előnyei vannak fürdőszobai burkolatként:

  • A Slate Design LiteStone kőfurnér felragasztható régi csempeburkolatra (egy tapadóhíd közbeiktatásával), így nem szükséges leverni a korábbi burkolatot, elkerülve így a bontással járó port, törmeléket, munkadíjat.
  • A ráburkolással csupán pár miliméterrel csökken csak a hasznos beltér, mely szinte észrevehetetlen.
  • 35 természetes struktúrában elérhető, így egyéni stílusának megfelelő, igényes felület alakítható ki, mely fugával vagy szorosan illesztett lapokból állhat.
  • Bár a kőfurnér magába szívná a vizet, SDA Nano Effect impregnálóval kezelve vízlepergetővé és megfelelően tisztántarthatóvá válik. (Az üvegszál erősítésű műgyanta hordozórétege viszont abszolút vízzáró, tehát a fal semmiképpen nem nedvesedne át.)
  • A makacs szennyeződések eltávolítására rendelkezünk a követ nem károsító, pH-semleges tisztítószerekkel (Crystal Clean/Stone Cleaner).

Igényeljen most INGYENES SZÍNMINTÁT!MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!

Hívjon minket!