KAPCSOLAT

Slate Design Kft.

Bemutató terem: 3300 Eger, Tárkányi út 92/G (Agria Vállalkozói Park)

Telefon:
+36 70 620 7999 – Bánki Gergő
+36 70 612 6125 – Kerényi Réka

E-mail: info@slatedesign.hu

Nyitvatartás:
Hétfő–Péntek: 08:00–16:30
Szombat: előzetes egyeztetés alapján

 

„BaDaBoom” – Izgalmas dizájn a Smart Hotel Budapest****-ben

kőfurnér, kőfal, kőburkolat, szeletelt kő, kőlap

„BaDaBoom” – Izgalmas dizájn a Smart Hotel Budapest****-ben

A Smart Hotel Budapest**** kicsit olyan, mintha a Csodák Palotájában barangolna a látogató: minden részletre rá lehet csodálkozni. Nem is hinné az ember, hogy nem egy rendkívül tapasztalt belsőépítész, hanem a tulajdonosok ötletességét dicséri a dizájn. A tervezésről és megvalósításról, valamint az okos hotel koncepcióról a LaraDom Enteriör egyik megálmodója mesélt nekünk.

Egy csodálatos és érdekes hotelt alakítottatok ki. Volt valamiféle tapasztalatok e téren vagy egyszerűen ilyen jó ízléssel lettetek megáldva?

Korábban egy ugyancsak négycsillagos hotel marketingeseként dolgoztam, ahol a szálloda kabalafigurájának megtervezésétől a törzsvendégprogram népszerűsítésén át sokrétű feladatot láttunk el. Persze mindez még elég távol áll az enteriőrtervezéstől, de nyilván sok tapasztalatot jelentett, hogy egyik mélyvízből a másikba csobbanhattunk. Emellett sokat utaztunk külföldre, számos tematikus hotelben jártunk. Nagy inspirációt jelentett a spanyol enteriőr és Amerika tematikus hoteljei, ahol gyakran az egész dizájnt egy téma köré szabják, a szőnyegtől a csillárig minden egyedi és minden mindennel összepasszol. Természetesen az álmok megálmodásában az interneten a fő kulcs, innen számos ösztönző ötletet gondoltunk tovább.

Mi volt az elképzelés?

Semmiképpen nem egy tucathotelre vágytunk, valami újat, mást szerettünk volna. Az volt a célunk, hogy aki bejön, kapkodja a fejét, legyen a helynek egy afféle „BaDaBoom” hatása. Ehhez kerestük az „extrákat”, ami különlegessé teszi a hotelt. Alapötletnek pedig az szolgált, hogy ötvözzük a különböző, általunk kedvelt dolgokat, a bor imádatát, az okos technikát és a különböző hideg-meleg textúrák és anyagok játékosságát, mindezt megspékelve hungarikumokkal.

kőfurnér, kőfal, kőburkolat, szeletelt kő, kőlap

Kiemelnél néhányat ezek közül az „extrák” közül?

Már a belépéskor elég látványos elem fogadja a vendégeket, hiszen 24 óriási vakkóstolópohárból álló csillár ereszkedik alá a 6 méteres belmagasságból és a teljes falat, a recepciót, valamint számos oszlopot és tartógerendát burkoltunk be Slate Design kőfurnérral. Az igazi sziklahatás elérése érdekében a LiteStone D. Black kőfurnérral fedtünk le közel 80 nm-t. A teljes recepciónk és bárunk geometriai formákból épül össze, hol kiemelkedik, hol pedig besüllyed. A terveinket az asztalosaink először döbbenten fogadták, hisz gyakorlatilag így még senki sem használta ezt az amúgy is különleges anyagot. A végeredmény csodálatos lett és szintén okos, hiszen a pultunkat is az Loxone okosház vezérlése irányítja és változtatja.

kőfurnér, kőfal, kőburkolat, szeletelt kő, kőlap

Slate Design LiteStone D. Black kőfurnér különleges megvilágításban

Nagy élmény még a Borszéf liftünkben utazgatni. Több mint félezer bor tudatosan összeválogatva került itt elhelyezésre. A legalsó szinteken könnyű fehér borok találhatók, melyeket bármely napszakban bátran fogyaszthatunk. Ezt követik a legnépszerűbb és rekordeladásokat produkáló rosék. Legfelül pedig egyre testesebb, karakteresebb vörösborok. A panorámalift az étteremből a tetőkert felé suhanva bemutatja a nyitáskor forgalomban lévő borainkat.

kőfurnér, kőfal, kőburkolat, szeletelt kő, kőlap

Amit még nagyon szeretünk és mindenki elsőre lefotóz, az a több mint 22 ezer Juhász logós, neutrocork parafadugónk Portugáliából, melyeket felhasználva készült el több növényinstallációnk is. Az egyik 25 nm-es falon egy ilyen épp egy felújított Pannónia motorkerékpárt keretez.

kőfurnér, kőfal, kőburkolat, szeletelt kő, kőlap

Jól tudom, hogy a motor ára felbecsülhetetlen?

Igen, főleg, ha azt nagyon jó borban mérik. A legenda szerint ezt a motorcsodát 2 palack Hungarikumért, a Juhász Egri Bikavérért vásároltuk meg. 😉 Annyit elárulhatunk, hogy a legenda igaz történeten alapul!
Mindezekből persze az is kitűnik, mennyire fontos számunkra a bor. A Smart Hotel Budapest nem csak egy okos hotel az elsők között, hanem az ország egyik legismertebb borász családjának, a Juhász Testvérek Pincészetének budapesti bemutatóterme is. Úgy alakítottuk ki, hogy visszaköszönjön a borászat, a pincék, a családi légkör, a borvidék hangulata.

kőfurnér, kőfal, kőburkolat, szeletelt kő, kőlap

A bor tematika mellett az okostechnológia is lépten-nyomon megjelenik a szállodában, erre utal a hotel neve is. Beszélnél egy kicsit erről?

A Loxone épületautomatikai rendszer vezérli a hotelt, a kecskeméti Mercedes gyárhoz hasonlóan. Egyszerűen megfogalmazva megtanulja a vendégek szokásait, igényeit, s ezekhez igazodva, teljesen automatikusan szabályozza az egyes folyamatokat. De hogy ennek a kényelmen túl még milyen előnyei vannak, arról árulkodik, hogy a hotel teljes rezsije havonta nem éri el egy családi ház költségét, ami egészen döbbenetes, ha figyelembe vesszük, hogy van wellnessrészlegünk, konyhánk, rengeteg borhűtőnk, Slate Design kőfurnérral burkolt érintőképernyőnk, a szobákban óriási LED tévék, beépített iPad-ek… Ennek informatikai hátterét is magyar szakemberek valósították meg.

kőfurnér, kőfal, kőburkolat, szeletelt kő, kőlap

Slate Design LiteStone D. Black kőfurnérral burkolták az érintőképernyős információs rendszereket

Mi volt a legnehezebb feladat?

Mondhatnám, hogy a dizájn adta magát, ráadásul imádtuk is minden pillanatát. Az előbb említett informatikai háttér kialakítása azonban, mely tulajdonképpen a hotel lelke, komoly fejtörést okozott. Az volt a cél – és szerencsére tökéletes lett a végeredmény – hogy a vendégeink elsőre és gond, technikai akadályok nélkül is pihenésnek éljék meg a nálunk töltött időt. Mindegy, hogy milyen életkorú vagy hogy technikailag mennyire felkészült a hozzánk látogató. Elsőre minden adja magát. A fűtés, hűtés, légkezelés, páratartalom, hangulatvilágítás, árnyékolás mellett szolgáltatásigényeiket is e rendszeren keresztül, iPadről tudják jelezni a vendégeink. Ha fel kell tölteni a minibárt, extra takarítást kérnek, és elő szeretnék melegíteni a szaunát, 3 kattintással megtehetik mindezt a szobájukból úgy, hogy nem kellett senkivel külön egyeztetniük erről.

Emellett még az okozott nehézséget – vagy inkább követelt néha óriási szervezkedést -, hogy bizonyos ötletek kivitelezéséhez a magyar piacon nehéz volt megtalálni a szükséges anyagokat. Szerencsére azonban nagyon jó szakemberekkel dolgoztunk együtt. Kiemelném például a két asztalos csapatunkat, melyek az egyedi bútorokat készítették: elég elvetemültek voltak ahhoz, hogy még a földtől teljesen elrugaszkodott ötleteinket is megvalósítsák.

kőfurnér, kőfal, kőburkolat, szeletelt kő, kőlap

Májusban nyitott meg a hotel, milyenek a visszajelzések?

Nagyon tetszik mindenkinek, s már e rövid idő alatt is több visszajáró vendégünk lett. Elmondásuk szerint jól érzik itt magukat, otthonos hangulatot áraszt a hotel. Nyitás óta lényegében már teltházzal üzemeltünk, de ez a folyamatos pezsgés sem lassíthat le minket.

További ötletek és érdekességek megvalósításán dolgozunk jelenleg is pl. WinNeRdiner borkóstolók és GasztorShow-k, SkyRoom, robotika, biometrikus szkennelés, szóval érdemes vissza-visszatérni majd, hogy megnézzétek mi folyik a Smartban a boron kívül… 😊



MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!