KAPCSOLAT

Slate Design Kft.

Bemutató terem: 3300 Eger, Tárkányi út 92/G (Agria Vállalkozói Park)

Telefon:
+36 70 620 7999 – Bánki Gergő
+36 70 612 6125 – Kerényi Réka

E-mail: info@slatedesign.hu

Nyitvatartás:
Hétfő–Péntek: 08:00–16:30
Szombat: előzetes egyeztetés alapján

 

„BaDaBoom” – Izgalmas dizájn a Smart Hotel Budapest****-ben

kőfurnér, kőfal, kőburkolat, szeletelt kő, kőlap

„BaDaBoom” – Izgalmas dizájn a Smart Hotel Budapest****-ben

A Smart Hotel Budapest**** kicsit olyan, mintha a Csodák Palotájában barangolna a látogató: minden részletre rá lehet csodálkozni. Nem is hinné az ember, hogy nem egy rendkívül tapasztalt belsőépítész, hanem a tulajdonosok ötletességét dicséri a dizájn. A tervezésről és megvalósításról, valamint az okos hotel koncepcióról a LaraDom Enteriör egyik megálmodója mesélt nekünk.

Egy csodálatos és érdekes hotelt alakítottatok ki. Volt valamiféle tapasztalatok e téren vagy egyszerűen ilyen jó ízléssel lettetek megáldva?

Korábban egy ugyancsak négycsillagos hotel marketingeseként dolgoztam, ahol a szálloda kabalafigurájának megtervezésétől a törzsvendégprogram népszerűsítésén át sokrétű feladatot láttunk el. Persze mindez még elég távol áll az enteriőrtervezéstől, de nyilván sok tapasztalatot jelentett, hogy egyik mélyvízből a másikba csobbanhattunk. Emellett sokat utaztunk külföldre, számos tematikus hotelben jártunk. Nagy inspirációt jelentett a spanyol enteriőr és Amerika tematikus hoteljei, ahol gyakran az egész dizájnt egy téma köré szabják, a szőnyegtől a csillárig minden egyedi és minden mindennel összepasszol. Természetesen az álmok megálmodásában az interneten a fő kulcs, innen számos ösztönző ötletet gondoltunk tovább.

Mi volt az elképzelés?

Semmiképpen nem egy tucathotelre vágytunk, valami újat, mást szerettünk volna. Az volt a célunk, hogy aki bejön, kapkodja a fejét, legyen a helynek egy afféle „BaDaBoom” hatása. Ehhez kerestük az „extrákat”, ami különlegessé teszi a hotelt. Alapötletnek pedig az szolgált, hogy ötvözzük a különböző, általunk kedvelt dolgokat, a bor imádatát, az okos technikát és a különböző hideg-meleg textúrák és anyagok játékosságát, mindezt megspékelve hungarikumokkal.

kőfurnér, kőfal, kőburkolat, szeletelt kő, kőlap

Kiemelnél néhányat ezek közül az „extrák” közül?

Már a belépéskor elég látványos elem fogadja a vendégeket, hiszen 24 óriási vakkóstolópohárból álló csillár ereszkedik alá a 6 méteres belmagasságból és a teljes falat, a recepciót, valamint számos oszlopot és tartógerendát burkoltunk be Slate Design kőfurnérral. Az igazi sziklahatás elérése érdekében a LiteStone D. Black kőfurnérral fedtünk le közel 80 nm-t. A teljes recepciónk és bárunk geometriai formákból épül össze, hol kiemelkedik, hol pedig besüllyed. A terveinket az asztalosaink először döbbenten fogadták, hisz gyakorlatilag így még senki sem használta ezt az amúgy is különleges anyagot. A végeredmény csodálatos lett és szintén okos, hiszen a pultunkat is az Loxone okosház vezérlése irányítja és változtatja.

kőfurnér, kőfal, kőburkolat, szeletelt kő, kőlap

Slate Design LiteStone D. Black kőfurnér különleges megvilágításban

Nagy élmény még a Borszéf liftünkben utazgatni. Több mint félezer bor tudatosan összeválogatva került itt elhelyezésre. A legalsó szinteken könnyű fehér borok találhatók, melyeket bármely napszakban bátran fogyaszthatunk. Ezt követik a legnépszerűbb és rekordeladásokat produkáló rosék. Legfelül pedig egyre testesebb, karakteresebb vörösborok. A panorámalift az étteremből a tetőkert felé suhanva bemutatja a nyitáskor forgalomban lévő borainkat.

kőfurnér, kőfal, kőburkolat, szeletelt kő, kőlap

Amit még nagyon szeretünk és mindenki elsőre lefotóz, az a több mint 22 ezer Juhász logós, neutrocork parafadugónk Portugáliából, melyeket felhasználva készült el több növényinstallációnk is. Az egyik 25 nm-es falon egy ilyen épp egy felújított Pannónia motorkerékpárt keretez.

kőfurnér, kőfal, kőburkolat, szeletelt kő, kőlap

Jól tudom, hogy a motor ára felbecsülhetetlen?

Igen, főleg, ha azt nagyon jó borban mérik. A legenda szerint ezt a motorcsodát 2 palack Hungarikumért, a Juhász Egri Bikavérért vásároltuk meg. 😉 Annyit elárulhatunk, hogy a legenda igaz történeten alapul!
Mindezekből persze az is kitűnik, mennyire fontos számunkra a bor. A Smart Hotel Budapest nem csak egy okos hotel az elsők között, hanem az ország egyik legismertebb borász családjának, a Juhász Testvérek Pincészetének budapesti bemutatóterme is. Úgy alakítottuk ki, hogy visszaköszönjön a borászat, a pincék, a családi légkör, a borvidék hangulata.

kőfurnér, kőfal, kőburkolat, szeletelt kő, kőlap

A bor tematika mellett az okostechnológia is lépten-nyomon megjelenik a szállodában, erre utal a hotel neve is. Beszélnél egy kicsit erről?

A Loxone épületautomatikai rendszer vezérli a hotelt, a kecskeméti Mercedes gyárhoz hasonlóan. Egyszerűen megfogalmazva megtanulja a vendégek szokásait, igényeit, s ezekhez igazodva, teljesen automatikusan szabályozza az egyes folyamatokat. De hogy ennek a kényelmen túl még milyen előnyei vannak, arról árulkodik, hogy a hotel teljes rezsije havonta nem éri el egy családi ház költségét, ami egészen döbbenetes, ha figyelembe vesszük, hogy van wellnessrészlegünk, konyhánk, rengeteg borhűtőnk, Slate Design kőfurnérral burkolt érintőképernyőnk, a szobákban óriási LED tévék, beépített iPad-ek… Ennek informatikai hátterét is magyar szakemberek valósították meg.

kőfurnér, kőfal, kőburkolat, szeletelt kő, kőlap

Slate Design LiteStone D. Black kőfurnérral burkolták az érintőképernyős információs rendszereket

Mi volt a legnehezebb feladat?

Mondhatnám, hogy a dizájn adta magát, ráadásul imádtuk is minden pillanatát. Az előbb említett informatikai háttér kialakítása azonban, mely tulajdonképpen a hotel lelke, komoly fejtörést okozott. Az volt a cél – és szerencsére tökéletes lett a végeredmény – hogy a vendégeink elsőre és gond, technikai akadályok nélkül is pihenésnek éljék meg a nálunk töltött időt. Mindegy, hogy milyen életkorú vagy hogy technikailag mennyire felkészült a hozzánk látogató. Elsőre minden adja magát. A fűtés, hűtés, légkezelés, páratartalom, hangulatvilágítás, árnyékolás mellett szolgáltatásigényeiket is e rendszeren keresztül, iPadről tudják jelezni a vendégeink. Ha fel kell tölteni a minibárt, extra takarítást kérnek, és elő szeretnék melegíteni a szaunát, 3 kattintással megtehetik mindezt a szobájukból úgy, hogy nem kellett senkivel külön egyeztetniük erről.

Emellett még az okozott nehézséget – vagy inkább követelt néha óriási szervezkedést -, hogy bizonyos ötletek kivitelezéséhez a magyar piacon nehéz volt megtalálni a szükséges anyagokat. Szerencsére azonban nagyon jó szakemberekkel dolgoztunk együtt. Kiemelném például a két asztalos csapatunkat, melyek az egyedi bútorokat készítették: elég elvetemültek voltak ahhoz, hogy még a földtől teljesen elrugaszkodott ötleteinket is megvalósítsák.

kőfurnér, kőfal, kőburkolat, szeletelt kő, kőlap

Májusban nyitott meg a hotel, milyenek a visszajelzések?

Nagyon tetszik mindenkinek, s már e rövid idő alatt is több visszajáró vendégünk lett. Elmondásuk szerint jól érzik itt magukat, otthonos hangulatot áraszt a hotel. Nyitás óta lényegében már teltházzal üzemeltünk, de ez a folyamatos pezsgés sem lassíthat le minket.

További ötletek és érdekességek megvalósításán dolgozunk jelenleg is pl. WinNeRdiner borkóstolók és GasztorShow-k, SkyRoom, robotika, biometrikus szkennelés, szóval érdemes vissza-visszatérni majd, hogy megnézzétek mi folyik a Smartban a boron kívül… 😊IGÉNYELJEN INGYENES TERMÉKMINTÁT!

Válasszon ki 3 szimpatikus mintát, melyet 1 héten belül kézhez is kap. További minták 1000 Ft/darab áron igényelhetőek, melyek árát jóváírjuk rendelése végösszegéből. Az ingyenes mintákon felül felmerülő összegről díjbekérőt küldünk, melyet előreutalással tud kiegyenlíteni. Amennyiben teljes mintaszettet igényelne, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. A választék a TERMÉKEK menüpontban megtekinthető.


  Telefonszám formátuma: 06 20 111 1111

  A mintákat GLS futárszolgálat szállítja ki a megadott címre, ezért kérjük, hogy olyan postázási címet adjon meg, ahol napközben elérhető!

  Mely terméktípus érdekli?

  LiteStone - ultravékony kőfurnérTranslucent - áttetsző kőfurnér

  Agyagpala

  Indian AutumnRusticSahara WhiteMulti PinkMulti ColourGreyCalifornia GoldTerra RedTan

  Csillámpala

  D. BlackBlackCopperCopper NewJade GreenOcean GreenD. GreenGoldenSilver ShineSilver Shine GoldBurning ForestGalaxy BlackSilver GreyStar Galaxy

  Homokkő

  Rainforest BrownRainforest GreenTeakwoodTint MintRainbowRedWhiteZebra WhiteBlack Line

  Mészkő

  Crystal WhiteCement GreenSapphire Green

  Agyagpala

  Indian AutumnRusticSahara WhiteMulti PinkMulti ColourGreyCalifornia GoldTerra RedTan

  Csillámpala

  D. BlackBlackCopperCopper NewJade GreenOcean GreenD. GreenGoldenSilver ShineSilver Shine GoldBurning ForestGalaxy BlackSilver Grey

  KAPCSOLAT

  Slate Design Kft.

  Bemutató terem: 3300 Eger, Tárkányi út 92/G (Agria Vállalkozói Park)

  Telefon:
  +36 70 620 7999 – Bánki Gergő
  +36 70 612 6125 – Kerényi Réka

  E-mail: info@slatedesign.hu

  Nyitvatartás:
  Hétfő–Péntek: 08:00–16:30
  Szombat: előzetes egyeztetés alapján

  HÍRLEVÉL