Top 5 kandallótrend, amit neked is látnod kell! (FOTÓKKAL)

kandallóburkolat kőből, kő kandallóburkolat

Top 5 kandallótrend, amit neked is látnod kell! (FOTÓKKAL)

Növekszik a gáz- és az elektromos fűtésű kandallók népszerűsége az új házak esetében. Ennek oka, hogy kevesebb vesződséggel és szennyeződéssel járnak, mint a fatüzelésű kandallók, illetve az elektromos kandallók esetében az is előnyt jelent, hogy egyre több újépítésű házat látnak el napelemes rendszerekkel. Van, aki mindezek ellenére még ragaszkodik a fatüzelésű kandallókhoz, mert „semmi nem melegíti úgy, mint a fa” – hangoztatják sokszor. Bármilyen kandallót is válasszunk, nem szabad elfelejtenünk, hogy az év nagy részében nem funkcionál, csupán esztétikai értékkel bír.

1. A kreativitásnak és a forradalmian új kandallóknak köszönhetően a belsőépítészetben egyre trendibb a kandallók beillesztése az otthonokba, mely különleges központja lehet egy helyiségnek. Emiatt egyre nagyobb szerepe van a kandallóburkolatoknak is. A legnépszerűbb lehetőségek közül a beton és az acél jellemzően modernebb megjelenést kölcsönöz, míg a kő vagy tégla akár modern, akár hagyományos, rusztikus kinézetet is adhat a kandallónak.

kandallóburkolatok

Ennek a térben elhelyezett kandallónak a burkolataként a Slate Design LiteStone Black kőfurnért használták. tűztér feletti rész, valamint az oldalfalak felső szakasza is egy-egy 244*122 cm méretű kőfurnérból lett kialakítva, így egyáltalán nem láthatóak illesztések.

 

Egy modern, mégis hangulatos alpesi ház kandallójának hátsó falát D.Black Litestone kőburkolatok díszítik.

2. A fa nagyon népszerű napjaink lakberendezési trendjeiben, és ez a kandallóra is igaz. Egyfelől a mérnöki tervezésnek köszönhetően a mai fatüzelésű kandallók magas hatásfokúak és ezáltal jóval költséghatékonyabbak is. A fahasábok azonban nem csak a fatüzelésű kandallók mellett kapnak helyet: gyakran díszítő funkciót töltenek be egyéb kandallók esetében.

kandallóburkolat kőből, kő kandallóburkolat

Tervező: Studio Revolution Fotó: Thomas Kuoh

3. A kandallóajtók mérete is egyre nő, így jóval szembetűnőbb a kandallóban lángoló tűz. Ráadásul egyre gyakoribbak az álló alakú kandallóajtók.

kőhatású kandallóburkolat

Az ezüstös csillogású Slate Design LiteStone Silver Shine kőfurnér további fényjátékkal gazdagítja a teret. Ultravékony kőfurnér burkolataink több mint 80 fokig bírják a tartós hőterhelést.

4. A ’70-es és ’80-as évek luxusházaiban gyakoriak voltak a sarokkandallók, melyek napjainkba már átlagos otthonokban is egyre inkább helyet kapnak – manapság azonban már teljesen keret nélkül. Van 2 és 3 oldalas kandalló is, melyek nagyon jól illenek a kortárs otthonokba, a nyitott terekbe. Szintén népszerűek a hosszan elnyúló kandallók, valamint az alagút típusúak is (itt elől és hátul van a 2 oldal).

három oldalú kandalló, burkolat

Háromoldalú kandalló. Fotó: Beyond Home Theater

 

5. A kandallót általában a nappali elemeként szoktuk elképzelni, azonban mind gyakrabban kölcsönöznek egyedi hangulatot a hálószobáknak, konyháknak, sőt, akár fürdőszobákba is bekerülhetnek. Persze régen, a Viktóriánus korban ez természetes volt, hiszen minden helyiséget kandallóval fűtöttek – vagyis nincs új a nap alatt. A szellőztetéstechnika fejlődésével, az egyre könnyebb telepítéssel azonban újra visszatérnek a kandallók az egyéb helyiségekbe is.

Fotó: Blansfield Builders, Inc.

Igényeljen színmintát a Slate Design kőfurnér burkolatokból!

 


 MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!

Hívjon minket!