KAPCSOLAT

Slate Design Kft.

Bemutató terem: 3300 Eger, Tárkányi út 92/G (Agria Vállalkozói Park)

Telefon:
+36 70 620 7999 – Bánki Gergő
+36 70 612 6125 – Kerényi Réka

E-mail: info@slatedesign.hu

Nyitvatartás:
Hétfő–Péntek: 08:00–16:30
Szombat: előzetes egyeztetés alapján

 

Gyakran ismételt kérdések

Általános kérdések

Van garancia a termékükre?

Igen, 5+5 év garanciát vállalunk a burkolólapjaink minőségére. A termékünk más hasonló termékektől eltérően rendelkezik az Építőipari Minősítő Intézet által kiadott tanúsítvánnyal és Műszaki Teljesítmény Nyilatkozattal.

Az ÉMI minősítés tanúsítja, hogy a termék valós élettartama – a garancia időn túl is – az építőanyagoktól/épületektől elvárt ideig megfelelő lesz.

Önök a gyártók?

A 2013-óta a világ egyik legnagyobb piacvezető kőfurnér gyárának vagyunk a hivatalos képviselői Magyarországon, Romániában és Szlovákiában. Ezekben az országokban a kőfurnér termékek forgalmazása Slate Design néven történik. Az általunk forgalmazott termék a világ számos pontján bizonyított már. Jelenleg is végzünk olyan kutatásokat és fejlesztéseket, melyek a termék beépítését és termék hozzáadott értékét az általunk képviselt piacon növelik.

Szoros kapcsolatban állunk más építőipari termékek forgalmazóival és gyártóival, akik a termékünk beépítésében közreműködnek, a beépítési módot tesztelik. Az Építésügyi Minősítő Intézettel burkolólapjaink minőségi megfelelősségét az EU-s szabványokkal összhangban ellenőriztetjük.

Miért a Slate Design kőfurnér burkolatokat válassza?

A hazai piacon forgalmazott kőfurnér burkolatok közül, egyedül a Slate Design burkolatok rendelkeznek a jogszabályok által megkövetelt laboratóriumi vizsgálatokkal és tanúsítványokkal, mely alapján bel- és kültérben építőanyagként betervezhetőek és beépíthetóek.

Egri raktárkészletünkön kb. 2 000 m2 áll a kedves vásárlóink rendelkezésére, így akár azonnal teljesíteni tudjuk a megrendeléseket.

Termékeink olyan minőségügyi bizonyítványokkal rendelkeznek, mint például az ISO:9001;2015 és a CE tanúsítvány, melyek alapján a Slate Design burkolatok megfelelnek a szükséges követelményeknek és szabványoknak.

Képek alapján nem tudok választani a termékek közül. Hogyan vehetem kézbe a burkolatokat?

1. Személyesen az egri bemutatótermünkben

Egri bemutatótermünk minden hétköznap 8.00-tól – 16.30-ig várja a kedves érdeklődőket, ahol lehetőség van megtekinteni a teljes választékot. Munkatársaink szívesen segítenek a választásban és megválaszolják a felmerülő kérdéseket is. Bejelentkezés nem szükséges.

2. Viszonteladó partnereinknél

Az ország számos pontján megtalálhatóak viszonteladó partnereink, ahol szintén megismerhetőek a termékeink.

3. Igényeljen színmintát!

Lehetőség van termékminta igénylésre is. A 3 darab, A/5 méretű minta ára szállítási költséggel, utánvétes fizetéssel: 3500 Ft. További minták 1000 Ft/darab áron igényelhetőek. A termékminták árát a későbbiekben pedig jóváírjuk rendelése végösszegéből. A csomagban mellékeljük aktuális katalógusunkat is, amiben a referencia képek mellett, a legfontosabb információkat is megtalálja.

Rendeltünk korábban kőfurnér lapokat, de szükség van még pótlásra. Tudnak ugyanolyan burkolatokat szállítani, mint korábban?

A Slate Design kőfurnér lapok természetes kőfelülettel rendelkeznek, nem pedig előre meghatározott mesterséges színek alapján kerülnek legyártásra. Ezen terméktulajdonság miatt a kőfurnér burkolatok felületi megjelenése változatos lehet egy adott kőfajtán belül is.

A rendelési mennyiséget célszerű úgy kalkulálni a kiosztási rend, kávák, illesztések alapján, hogy a nettó felületi mennyiségre min 5%-os ráhagyással kell számolni. Több 10 m2-es vagy akár nagyobb volumen esetében a rendelési mennyiség ugyanazon struktúra több sorozatából valósulhat meg.

Nagyobb megrendelés esetén, érdemes a kissé eltérő felületi megjelenésű kőfurnér burkolatokat keverve felhasználni, elkerülve ezzel az azonos tételeket követő éles váltásokat. Ehhez segítségképpen a burkolatokat igény esetén LOT számmal ellátva szállítjuk.

Ugyanazon projekthez történő későbbi pótrendelésnél a leszállított lapok struktúra irányzata eltérhet az első körben gyártott lapokétól, mivel azok már nagy valószínűséggel egy másik kőtömbből kerültek legyártásra. Az első körös projektről kapott fotók alapján azonban igyekszünk a lehetőség szerint hasonló irányzatú kőfurnér burkolatokat szállítani.

A kőfurnérok felhasználásával kapcsolatos kérdések

Milyen méretekben érhetőek el a Slate Design kőfurnér burkolatok?

A standard és leginkább készletezett lapméret 122*61 cm, azonban burkolataink elérhetőek 210*105 cm, valamint 244*122 cm-es extra táblaméretekben is.

Ha most megrendelem a Slate Design kőfurnér burkolatokat, mikor kaphatom meg azokat?

Köszönhetően több mint 2000 m2-nyi magyarországi (Eger) raktárkészletünknek, a megrendelt kőfurnér burkolatok akár már másnapra leszállításra kerülhetnek az Ön otthonába szállító partnerünk, a GLS futárszolgálat segítségével.

Rendelését 100.000 Ft-ig utánvéttel, afölött pedig előre utalással rendezheti.

Amennyiben a kiválasztott struktúra adott mennyiségben nem áll rendelkezésre aktuális egri raktárkészletünkön, úgy azt közvetlen gyári rendelésből, vagy úton lévő szállítmányunkból tudjuk biztosítani néhány héten belül.

Kell-e impregnálnom burkolás előtt a lapokat, vagy ráér burkolás után is?

Javasoljuk, hogy burkolás előtt impregnálja a kőfurnér lapok felületét az általunk forgalmazott SDA Nano Effect Stone Impregnation szerrel. Ez víz és olaj taszítóvá teszi a felületet és kis mértékben mélyíti el a kő természetes színét. Ennek mértéke struktúránként eltérő lehet. Javasoljuk, hogy egy kisebb felületen végezzen előzetes tesztet.

Az impregnált burkolat jelentősen megkönnyíti a beépítés során a lap felületét esetelegesen elszennyező, ragasztó és fuga maradványok eltávolítását. Beltérben védi a felületet a szennyeződésektől, kültérben öntisztulóvá teszi a homlokzati burkolatot.

Hogyan kell végezni az impregnálást?

Feltétlenül olvassa el az impregnáló szer használati utasítását! Tartsa be a munkavédelmi előírásokat. Zárt helyiségben, biztosítsa a szellőzést. Használjon szivacs hengert. Amennyiben a kelleténél több impregnálót vitt fel, a szert törölje le papírkendővel, mert foltot hagyhat.

Szórással csak arra képzett szakember végezheti az impregnálást a munkavédelmi szabályok betartásával!

Amennyiben mégis a kész burkolatot kívánja impregnálni fugázás előtt, akkor biztosítsa, hogy a szer semmiképpen ne kerüljön a fugahézagba, mert ellenkező esetben a fugaanyag tapadása nem lesz megfelelő.

Hogy előzhető meg, hogy impregnálás után, epoxi fuga használata esetén se legyenek foltosak a lapok?

Sajnos a hibás technológiai eljárások ellen nem véd az impregnálás. Epoxi gyantás fuga eldolgozáshoz gyakran mossa ki a fugázó szivacsot.

A szennyezett vizet ne hagyja lecsorogni a burkolaton, ha mégis, akkor tiszta vízzel mielőbb takarítsa le. Fugázás előtt tájékozódjon a helyes technológiai eljárásról a termék gyártójánál.

Milyen felületre ragaszthatom a kőfurnért?

Számtalan fogadó felületre felragaszthatóak a Slate Design kőfurnér burkolatok. Betonra, téglára, szigetelt homlokzatra, fémre, fára, régi csempére, üvegre, plexire stb. A fogadó felület ismeretében segítünk a megfelelő ragasztó kiválasztásában.

Fontos, hogy az alapfelület tapadó szilárdsága megfelelő legyen, minimum 1 N/mm2. Ne ragassza a kőfurnért laza, poros, vagy leváló felületre!

Mivel vághatóak a kőfurnér burkolatok?

Egy egyszerű sarokcsiszoló segítségével, fogazás nélküli csiszoló vágókoronggal vághatóak a kőfurnér burkolatok. A pontosabb vágás érdekében használjon egyenes vezetősínt.

A vágás során a lapok élén esetlegesen keletkező egyenetlenségeket csiszolópapírral egyszerűen orvosolhatja.

Hol tudom alkalmazni a Slate Design kőfurnér burkolatokat?

A mindössze 2 mm vékony és kb. 1,5 kg/m2 súlyú ultravékony Slate Design kőfurnér burkolatok a számtalan előnyös tulajdonságainak köszönhetően széles körben alkalmazhatók.

Elsősorban bel-, és kültéri falburkolás a fő felhasználási területe, de használhatjuk vizes, wellness közegben is, kandallóburkolatként, konyhai hátfal kialakítására, illetve asztalosipari felhasználás esetén akár különleges bútorfrontokat is létrehozhatunk vele.

A Slate Design LiteStone kőfurnér burkolatok speciális felületkeményítéssel azonban bel- és kültéri padlóburkolásra is alkalmasak lehetnek.

A különleges hatású, átvilágítható Slate Design Translucent kőfurnér lapok segítéségével pedig háttér megvilágítással valódi luxust teremthetünk otthonunkba, üzletünkbe.

Homlokzati felhasználással kapcsolatban felmerülő kérdések

Most szigeteljük a házat. Mire figyeljünk, hogy később alkalmazhassuk a kőfurnér burkolatot?

Javasoljuk, hogy használják az általunk ajánlott, erősített homlokzati rétegrendet, az annak megfelelő technológiai eljárásban.

Biztos, hogy kell dübelezni a szigetelést?

Igen, mivel a Slate Design LiteStone kőfurnér lapok bár mindössze 1,5-1,8 kg/m2 súlyúak, mégis a lapok hőtágulása miatt fontos a megfelelően erősített homlokzati fogadófelület, ezért nem alkalmazható egyszerű színezett vakolatra előkészített alapfelületre.

Az alapfelület megerősítéséhez célszerű a homlokzati útmutatónkban leírtakat követni. Ehhez használjon feszítő csavaros dübelt, minimum 5 darabot négyzetméterenként. A dübelezést mindig az erősített üvegszövet hálón keresztül kell elvégezni!

Egy szigetelt homlokzat több rétegből áll, és mindegyik réteg másképp mozog a hőingadozások hatására. A szigeteléstől kifelé felépített réteget éri a legnagyobb igénybevétel, hiszen itt melegszik és hűl a homlokzat a leggyorsabban. Naponta akár 30-40 °C hőmérséklet különbséget kell elviselnie a szerkezetnek.

Ha nincs megfelelően megépítve a rendszer, vagy annak bármilyen eleme gyenge, akkor ezek a hőingadozások a gyenge részen elnyírhatják a szerkezetet. Ha nem megfelelő rendszert építenek a burkoló lapok alá, akkor a hálózott ágyazóhabarcs leválhat a szigetelésről.

A Slate Design LiteStone homlokzati burkoló lapok és az általunk ajánlott ragasztóanyagok rendkívül rugalmasak, gond nélkül kibírják a napi hőingadozásokat.

Szigetelt homlokzatra szeretném használni a kőfurnért. A szigetelés már elkészült, de nem az Önök ajánlott rétegrendje szerint. Burkolhatom kőfurnérral?

Igen, ha az ajánlott rétegrendünkkel azonos műszaki tartalommal készült a szigetelés. Ennek megállapítása az Ön felelőssége.

Abban az esetben, ha a szigetelés és/vagy színezés elkészült, megoldást jelenthet a szerkezet burkolás előtti megerősítése. Ez lehet újra hálózás és dübelezés. Ez ügyben konzultáljon kivitelező szakemberrel.

A Slate Design Kft. nem ad konkrét kivitelezési tanácsokat és nem végez művezetést utólagos szerkezet javításoknál.

Az országban már több burkolóval dolgoztunk együtt, akiket bátran tudunk ajánlani Önnek is.

A ház le lett szigetelve, de a hálózásra csak két hónappal később került sor. Az önök rétegrendjét alkalmaztuk. A szigetelő lemez besárgult, mit tehetünk?

Ha hálózás előtt a szigetelő lap felületét átcsiszolták, akkor nem szükséges más különleges eljárás. Az EPS/XPS szigetelést mihamarabb le kell hálózni! Az EPS hőszigetelő lapok nem UV állóak! Ha a felületét a nap megégeti, akkor sárgul és porlik, a tapadó szilárdsága romlik, erre hálózni és burkolni nem szabad!

Ha nem biztos abban, hogy a porló réteget eltávolították hálózás előtt, akkor bontsa meg több helyen a szigetelés ágyazó habarcsát a hálóval együtt és ellenőrizze a habarcs tapadását, és a szigetelőlap felületét.

Mi a megfelelő időszak a Slate Design kőfurnér lapok burkolására?

Ideális 10 és 25°C közötti hőmérsékleti tartományban dolgozni, lehetőleg a tűző napsütést kerülve.

A fekete kőfurnér homlokzat tényleg felmelegedhet a napon akár 80 °C fokra?

Tény, hogy a sötét színek azok, melyek leginkább fel tudnak melegedni. Saját tesztjeink is bizonyítják, hogy egy derült napon, 32 C° fokos augusztusi levegő hőmérséklet mellett, egy fehér színezett vakolat 54 C°, míg ugyanekkor a Black kőfurnér burkolat mintegy 64 C° fokra melegedett fel 13.30-kor.

Vagyis a felületi hőmérséklet különbség mindössze 10 C° fok volt. A Slate Design kőfurnérokat használják szerte a világon extrém meleg helyeken is mint pl. Szaúd-Arábiában.

Az Önök által ajánlott homlokzati ragasztó vízálló?

Igen, de ez nem azt jelenti, hogy a ragasztást végezheti vizes felületre, vagy a ragasztott burkolatot hátoldalról érheti víz.

Figyeljen arra, hogy az elkészült homlokzati burkolat mögé ne kerülhessen csapadék víz! Tartsa be a normál építőipari technológiai eljárásokat.

IGÉNYELJEN INGYENES TERMÉKMINTÁT!

Válasszon ki 3 szimpatikus mintát, melyet 2 munkanapon belül kézhez is kap. További minták 1000 Ft/darab áron igényelhetőek, melyek árát jóváírjuk rendelése végösszegéből. Amennyiben teljes mintaszettet igényelne, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. A színminták a TERMÉKEK menüpontban megtekinthetőek.

Mely terméktípus érdekli?

LiteStone - ultravékony kőfurnérTranslucent - áttetsző kőfurnér

Agyagpala

Indian AutumnRusticSahara WhiteMulti PinkMulti ColourGreyCalifornia GoldTerra RedTan

Csillámpala

D. BlackBlackCopperCopper NewJade GreenOcean GreenD. GreenGoldenSilver ShineSilver Shine GoldBurning ForestGalaxy BlackSilver GreyStar Galaxy

Homokkő

Rainforest BrownRainforest GreenTeakwoodTint MintRainbowRedWhiteZebra WhiteBlack Line

Mészkő

Crystal WhiteCement GreenSapphire Green

Agyagpala

Indian AutumnRusticSahara WhiteMulti PinkMulti ColourGreyCalifornia GoldTerra RedTan

Csillámpala

D. BlackBlackCopperCopper NewJade GreenOcean GreenD. GreenGoldenSilver ShineSilver Shine GoldBurning ForestGalaxy BlackSilver Grey

Homokkő

Rainforest BrownRainforest Green

Amennyiben 3-nál több termékmintát szeretne kérni, hogyan szeretné kiegyenlíteni a költségeit?
ÁtutalásUtánvét

KAPCSOLAT

Slate Design Kft.

Bemutató terem: 3300 Eger, Tárkányi út 92/G (Agria Vállalkozói Park)

Telefon:
+36 70 620 7999 – Bánki Gergő
+36 70 612 6125 – Kerényi Réka

E-mail: info@slatedesign.hu

Nyitvatartás:
Hétfő–Péntek: 08:00–16:30
Szombat: előzetes egyeztetés alapján

HÍRLEVÉL