Családi ház kültéri falburkolat ötletek: dizájnos megoldások

Családi ház kültéri falburkolat ötletek

Családi ház kültéri falburkolat ötletek: dizájnos megoldások

A ház külső megjelenése az otthonunk értékét, hangulatát és összképét határozza meg. Az építkezés vagy felújítás során a kültéri falburkolat kiválasztása az egyik legfontosabb döntés, hiszen a burkolatnak nemcsak esztétikusnak kell lennie, hanem tartósnak és praktikusnak is. Ebben a bejegyzésben bemutatunk néhány ötletet a családi házak kültéri falburkolatára, hogy segítsünk a tökéletes dizájn kiválasztásában.

A stabil, szép és esztétikus kültéri falburkolat

A stílus maga a családi ház! A kültéri falburkolat kiválasztása nemcsak az otthonunk külsejének megjelenését, hanem a tartósságot és a hőszigetelés minőségét is befolyásolja. A betonfalburkolatok, a klinkertéglák és a kőburkolatok mind stabil és tartós alternatívák, amelyek széles választékban állnak rendelkezésre.

Kültéri falburkolat ötletek

Betonfalburkolat

A betonfalburkolatok alkalmazása az építészet és lakberendezés terén nagyon sokoldalú. Egyedülálló kültéri megoldás, ami hőszigetelésre ragasztva is alkalmazható. A betonpanelek használata világszerte egyre elterjedtebb, mivel a nyers vagy látszóbeton felületek kivételes dizájnelemeket képeznek az épület homlokzatán. A betonpaneleket akár festhetjük is, hogy még inkább testre szabhassuk az otthonunk megjelenését.

Ezek a falburkolatok rendkívül tartósak és ellenállnak az időjárás viszontagságainak, így hosszú távra tervezhetünk velük. A széles színválaszték és a sima felület megkönnyíti az otthonunk stílusának kialakítását, hiszen számos lehetőség közül válogathatunk. Emellett a betonfalak könnyen karbantarthatóak, így hosszú távon is megőrzik esztétikus megjelenésüket.

A beton alkalmazása összességében még kevésbé elterjedt hazánkban, de egyre több szakember és építész fedezi fel az előnyeit. A felfüggesztett rendszer lehetővé teszi a falak szellőzését és hőszigetelését, ami hosszú távon is megőrzi a falburkolatok esztétikus megjelenését. A széles színválaszték tovább segíti az otthon stílusának kialakítását.

Klinkertégla

A klinkertéglák széles körű használata az építőiparban annak köszönhető, hogy nagyon tartósak, illetve ellenállnak a különböző környezeti hatásoknak, beleértve a fagyást és a nedvességet is. Emellett a széles szín- és mintaválaszték lehetővé teszi a jobbnál jobb designok megalkotását. Az esztétikus és tartós burkolatok fagy-, kopás-, napfény- és savállóak, emellett könnyen tisztíthatóak és színük sosem változik.

Bár a klinkertéglák egyszerűnek tűnő burkolóanyagok, hozzáértő szakemberre van szükség a hibátlan burkolat kialakításához. Az apró trükkök ismerete különösen fontos a sarkoknál, ablakkereteknél és a lábazatnál. Ha azonban megfelelően helyezik fel a burkolatot, később akár teljesen karbantartásmentes is lehet.

A klinkertéglákat általában a hagyományos módon rögzítik, de használhatunk felfüggesztett rendszert is a könnyebb karbantartás és a hőszigetelés érdekében. Ezek az előnyök miatt a klinkertégla továbbra is nagyon népszerű építőipari megoldás.

Hőszigetelésre ragasztott kőburkolat

Ha egy kicsit természetesebb megjelenést szeretnénk, akkor választhatunk hőszigetelésre ragasztott kőburkolatot, ami lehetővé teszi a természetes megjelenésű kültéri falak létrehozását. A hőszigetelésre ragasztott kőburkolatok nagyon esztétikusak és természetes megjelenést adnak a kültéri falaknak, valamint jelentős hőszigetelést biztosítanak a falak számára, ami segít a fűtési költségek csökkentésében is. A kőburkolatok széles választékban kaphatóak, és lehetővé teszik a különféle stílusok és textúrák kombinálását.

A természetesség ugyanis örök divatban marad. Az emberek mindig is előnyben részesítették a természetes megoldásokat az ipari eljárásokkal szemben, és az építészetben ez a hagyomány tovább él. A kő az egyik legkedveltebb díszítőelem, ami a világ legismertebb épületein is megjelenik, például hazánkban a Parlament, vagy Amerikában a Fehér Ház falain.

A természetes kövek sokfélesége szinte végtelen lehetőséget kínál az építkezőknek. Számos színárnyalatban előfordulnak, amiket nem az ember alkot, hanem maga a természet. Az egyszerű, sötétebb mintáktól kezdve egészen a rózsaszínig széles skálán válogathatunk. A nyers köveket pedig méretre vágják és megmunkálják, így bárki számára adott a lehetőség, hogy a világ csodáit otthonába, irodájába varázsolja.

A természetes kőburkolatok számos előnyt kínálnak, például természetességet és időtállóságot. A kőburkolatok egyszerűen tisztíthatók, impregnálhatók, karbantarthatók, és hosszú ideig szolgálják az épületet, ahol fel vannak szerelve.

Hőszigetelésre ragasztott kőburkolat

A szakszerűen kivitelezett és megfelelően szigetelt kőburkolat évtizedekig időtálló lehet, és a természetes kőlapokban általában láthatjuk a bennük lévő ásványokat, ősmaradványokat. Azonban nem lehet két teljesen azonos burkolólapot vásárolni, ezért javasolt, hogy egyszerre, egy helyen vegyük meg a teljes mennyiséget (+10%-al számolva, hogy biztosan elegendő legyen), így elégedettek leszünk a végeredménnyel.

A mészkövet és más természetes kőlapokat jól lehet kombinálni vakolt felületekkel, de a helyes arányok, színek és struktúrák összehangolása szakértelmet igényel. Ha különböző kőburkolatokat kombinálunk, akkor figyelembe kell vennünk az anyagok eltérő hőtágulását, ami befolyásolhatja a felhelyezést. Az égetett kerámialapoknál a kaliberszám a névleges mérettől való eltérést jelöli, és az áru tónusáról egy kód ad információt a csomagoláson.

A kőburkolatok rögzítése fémtárcsás dübellel történik négyzetméterenként, amit fokozottan sík fogadófelületen kell ragasztani S1 jelű, flexibilis ragasztóhabarccsal. A ragasztás után speciális rusztikus hatású kőfugázóval kell fugázni, majd impregnáló anyaggal kezelni.

Ha szeretné feldobni épületének megjelenését egy természetes hatású, ultravékony kőburkolattal, nézzen körül oldalunkon, ahol árkalkulációt is végezhet. Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel, keressen minket bizalommal!MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!

Hívjon minket!