KAPCSOLAT

Slate Design Kft.

Bemutató terem: 3300 Eger, Tárkányi út 92/G (Agria Vállalkozói Park)

Telefon:
+36 70 620 7999 – Bánki Gergő
+36 70 612 6125 – Kerényi Réka

E-mail: info@slatedesign.hu

Nyitvatartás:
Hétfő–Péntek: 08:00–16:30
Szombat: előzetes egyeztetés alapján

 

Top 5 kandallótrend, amit neked is látnod kell! (FOTÓKKAL)

kandallóburkolat kőből, kő kandallóburkolat

Top 5 kandallótrend, amit neked is látnod kell! (FOTÓKKAL)

Növekszik a gáz- és az elektromos fűtésű kandallók népszerűsége az új házak esetében. Ennek oka, hogy kevesebb vesződséggel és szennyeződéssel járnak, mint a fatüzelésű kandallók, illetve az elektromos kandallók esetében az is előnyt jelent, hogy egyre több újépítésű házat látnak el napelemes rendszerekkel. Van, aki mindezek ellenére még ragaszkodik a fatüzelésű kandallókhoz, mert „semmi nem melegíti úgy, mint a fa” – hangoztatják sokszor. Bármilyen kandallót is válasszunk, nem szabad elfelejtenünk, hogy az év nagy részében nem funkcionál, csupán esztétikai értékkel bír.

1. A kreativitásnak és a forradalmian új kandallóknak köszönhetően a belsőépítészetben egyre trendibb a kandallók beillesztése az otthonokba, mely különleges központja lehet egy helyiségnek. Emiatt egyre nagyobb szerepe van a kandallóburkolatoknak is. A legnépszerűbb lehetőségek közül a beton és az acél jellemzően modernebb megjelenést kölcsönöz, míg a kő vagy tégla akár modern, akár hagyományos, rusztikus kinézetet is adhat a kandallónak.

kandallóburkolatok

Ennek a térben elhelyezett kandallónak a burkolataként a Slate Design LiteStone Black kőfurnért használták. tűztér feletti rész, valamint az oldalfalak felső szakasza is egy-egy 244*122 cm méretű kőfurnérból lett kialakítva, így egyáltalán nem láthatóak illesztések.

 

Egy modern, mégis hangulatos alpesi ház kandallójának hátsó falát D.Black Litestone kőburkolatok díszítik.

2. A fa nagyon népszerű napjaink lakberendezési trendjeiben, és ez a kandallóra is igaz. Egyfelől a mérnöki tervezésnek köszönhetően a mai fatüzelésű kandallók magas hatásfokúak és ezáltal jóval költséghatékonyabbak is. A fahasábok azonban nem csak a fatüzelésű kandallók mellett kapnak helyet: gyakran díszítő funkciót töltenek be egyéb kandallók esetében.

kandallóburkolat kőből, kő kandallóburkolat

Tervező: Studio Revolution Fotó: Thomas Kuoh

3. A kandallóajtók mérete is egyre nő, így jóval szembetűnőbb a kandallóban lángoló tűz. Ráadásul egyre gyakoribbak az álló alakú kandallóajtók.

kőhatású kandallóburkolat

Az ezüstös csillogású Slate Design LiteStone Silver Shine kőfurnér további fényjátékkal gazdagítja a teret. Ultravékony kőfurnér burkolataink több mint 80 fokig bírják a tartós hőterhelést.

4. A ’70-es és ’80-as évek luxusházaiban gyakoriak voltak a sarokkandallók, melyek napjainkba már átlagos otthonokban is egyre inkább helyet kapnak – manapság azonban már teljesen keret nélkül. Van 2 és 3 oldalas kandalló is, melyek nagyon jól illenek a kortárs otthonokba, a nyitott terekbe. Szintén népszerűek a hosszan elnyúló kandallók, valamint az alagút típusúak is (itt elől és hátul van a 2 oldal).

három oldalú kandalló, burkolat

Háromoldalú kandalló. Fotó: Beyond Home Theater

 

5. A kandallót általában a nappali elemeként szoktuk elképzelni, azonban mind gyakrabban kölcsönöznek egyedi hangulatot a hálószobáknak, konyháknak, sőt, akár fürdőszobákba is bekerülhetnek. Persze régen, a Viktóriánus korban ez természetes volt, hiszen minden helyiséget kandallóval fűtöttek – vagyis nincs új a nap alatt. A szellőztetéstechnika fejlődésével, az egyre könnyebb telepítéssel azonban újra visszatérnek a kandallók az egyéb helyiségekbe is.

Fotó: Blansfield Builders, Inc.

Igényeljen színmintát a Slate Design kőfurnér burkolatokból!

 

 IGÉNYELJEN TERMÉKMINTÁT!

Válasszon ki 3 szimpatikus mintát, melyet 2 munkanapon belül kézhez is kap. A 3 darab, A/5 méretű minta ára szállítási költséggel, utánvétes vagy előre utalásos fizetéssel: 3500 Ft. További minták 1000 Ft/darab áron igényelhetőek. A termékminták árát jóváírjuk rendelése végösszegéből. Amennyiben teljes mintaszettet igényelne, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. A színminták a TERMÉKEK menüpontban megtekinthetőek.

Mely terméktípus érdekli?

LiteStone - ultravékony kőfurnérTranslucent - áttetsző kőfurnér

Agyagpala

Indian AutumnRusticSahara WhiteMulti PinkMulti ColourGreyCalifornia GoldTerra RedTan

Csillámpala

D. BlackBlackCopperCopper NewJade GreenOcean GreenD. GreenGoldenSilver ShineSilver Shine GoldBurning ForestGalaxy BlackSilver GreyStar Galaxy

Homokkő

Rainforest BrownRainforest GreenTeakwoodTint MintRainbowRedWhiteZebra WhiteBlack Line

Mészkő

Crystal WhiteCement GreenSapphire Green

Agyagpala

Indian AutumnRusticSahara WhiteMulti PinkMulti ColourGreyCalifornia GoldTerra RedTan

Csillámpala

D. BlackBlackCopperCopper NewJade GreenOcean GreenD. GreenGoldenSilver ShineSilver Shine GoldBurning ForestGalaxy BlackSilver Grey

Homokkő

Rainforest BrownRainforest Green

Kérjük, válasszon fizetési módot!

Banki átutalásUtánvét

KAPCSOLAT

Slate Design Kft.

Bemutató terem: 3300 Eger, Tárkányi út 92/G (Agria Vállalkozói Park)

Telefon:
+36 70 620 7999 – Bánki Gergő
+36 70 612 6125 – Kerényi Réka

E-mail: info@slatedesign.hu

Nyitvatartás:
Hétfő–Péntek: 08:00–16:30
Szombat: előzetes egyeztetés alapján

HÍRLEVÉL