Nagy ötletek kis helyekre: hogyan dekoráljuk az előszobát?

előszoba dekoráció ötletek, tippek

Nagy ötletek kis helyekre: hogyan dekoráljuk az előszobát?

Mindannyian tudjuk, mennyire fontos az első benyomás, mégis a legtöbb otthon esetében az előszoba a legelhanyagoltabb terület. Mivel ez vezet át otthonunk többi helyiségébe, nagyon fontos, hogy olyan stílusú legyen, mely összhangban áll a lakás, ház többi részével. Ugyanakkor ez sokszor ahhoz vezet, hogy rendkívül óvatosan bánunk az előszobában a színekkel, a semleges, halvány árnyalatok azonban jellegtelenné teszik. Emiatt gyakran úgy haladunk át rajta, hogy semmilyen benyomást nem tesz ránk.

1. Bontsuk meg az előszoba „dobozszerű” hangulatát, s adjunk hozzá olyan fókuszpontokat, melyek dinamikusabbá teszik. Ha több színre vágyunk az otthonunkban, akkor az előszoba tökéletes erre a célra, hiszen jellemzően kisebb térről van szó.

Használjunk színeket, melyek a tekintetet a többi tér felé vezetik. Az erőteljes színekkel hangsúlyozott ajtók úgy adnak személyiséget a helyiségnek, hogy elnyomnák azt.

előszoba ötletek, színek

Fotó: MARK SCOTT

2. A jellemzően kis tér miatt az előszobákban kevés hely jut a dekorációs elemeknek. Így ahelyett, hogy bezsúfolnánk felesleges tárgyakat, találjunk más lehetőséget arra, hogy érdekesebbé varázsoljuk a teret. Ilyen lehet egy szép tapéta vagy például az alábbi képen látható átvilágított Slate Design Sahara White Translucent kőfurnér burkolat.

kőfurnér, kőburkolat előszobába

3. Alakítsunk ki zónákat, melyek segítenek nagyobbá tenni az előszobát. Ha van egy kis leülős rész, egy pakolós terület, valamint egy „érezd magad otthon” rész, ahol olyan dolgok vannak, amiket szeretsz (kedvenc képeid, egy szép gyertyatartó, esetleg néhány növény).

Forrás: IdealHome

4. A fénnyel remekül lehet úgy tükrözni, hogy egy helyiség sokkal izgalmasabb legyen, s nagyobbnak is tűnjön. A LED-del megvilágított lépcsők például drámai hatást kelthetnek:

Előszoba, lépcső kőburkolat

E lépcső esetében Slate Design Indian Autumn Translucent kőfurnér lapok lettek egyedi méretre vágva és biztonsági üvegre ragasztva, hogy bírja a lépcsőrugdosó az igénybevételt. Mögötte LED-szalagok biztosítják a megvilágítást.

5. Szánjuk rá az időt, hogy az előszobát rendezetté tegyük. A falra szerelt fogasokon nem csupán a kabátokat és sapkákat, de táskákat és kisebb kerti dolgokat (például locsolókanna) is tarthatunk. Egy fejmagasságban vagy picivel feljebb elhelyezett polcra tárolódobozokat, kosarakat tehetünk, így ahelyett, hogy a földön szanaszét hevernének a cipők és egyéb dolgok, itt rendben elhelyezhetjük. A rendezettség kulcsfontosságú az előszoba esetében, mivel gyakran válik dömpingterületté. Jusson hely mindennek, s legyen helye is mindennek.

előszoba berendezés ötletek

Forrás: IdealHome

6. Az előszoba mindig nagy igénybevételnek van kitéve. Így olyan burkolatokat válasszunk, melyek kellőképp ellenállóak.

7. Trükközzünk tükrökkel. A tükör az előszobában egyébként is hasznos, hiszen még egy végső pillantást vethetünk benne magunkra, mielőtt utcára lépnénk, de emellett rendkívül fontos dizájnelem, s remekül működik kis, szűk terek esetében. Választhatunk egy különlegesebb darabot, de több eltérő alakú és méretű tükörrel például lenyűgöző hatást érhetsz el.

előszoba dizájn, dekoráció, tükör

Forrás: IdealHome

8. Legyen az előszobában legalább egy kis szék vagy pad, ahol a vendégek levehetik a cipőjüket, ledobhatják a táskájukat.

A kényelmes fotelnek tökéletes hátteréül szolgál a 122*61 cm-es Sahara White LiteStone falburkolat látható kötésben, szoros illesztéssel rakva

9. Egy szépen kiválasztott futószőnyeg nem csupán feldobja az előszoba hangulatát, de tekintetünket a következő helyiség felé vezeti. Ha nincs külön előszobánk, csak egy másik helyiségből elkülönített tér áll a rendelkezésünkre, egy szép szőnyeg elhelyezése segít abban, hogy mégis különálló részként tekinthessünk rá.

kőburkolat, falburkolat kőből, kőfurnér

A szőnyeg jól elkülöníti az előteret. Szintén a leválasztást támogatja a 244*122 cm-es Slate Design Indian Autumn Translucent átvilágítható kőfurnér burkolat, mely egyben hangulatos dizájnelem is.

10. Vigyünk életet az előszobába növényekkel:

előszoba dekoráció

Forrás: IdealHome

.

Címkék:


MEGTETSZETTEK AZ ULTRAVÉKONY SLATE DESIGN KŐFURNÉROK? KÉRJEN AJÁNLATOT!

Hívjon minket!