28
aug

Ultravékony pala a konyhában

Ultravékony pala a konyhában

A konyha a család összetartó erejének szimbóluma. Hosszú idők során a tűz valódi helyének értelmezése sok változáson ment keresztül, a konyha külsőre is teljesen átalakult, funkciója mellett mégis megőrizte jelentőségét. Összetett és központi szerepet tölt be az otthonok főzésre, étkezésre kialakított tere. A konyha ugyanis egy varázslatos terület, ahol nem egyszerűen csak táplálék előállítása történik.

A közös étkezésre kialakított hely az idő múlásával felszereltségében, anyaghasználatában, formatervezésében jelentősen megváltozott, de a konyha központi jelentősége semmit nem veszített értékéből. Az igényesen kialakított konyha ma is a rendezett élet, a nyugalom és a belső békesség biztosítéka.

A rendkívül széles felhasználási területtel rendelkező Slate Design, ultravékony palakő burkolatok ebbe a helységbe is betették lábukat, ha szabad így fogalmazni. Az innovatív kőburkolat jelzőt méltán viselő kőfurnér lap mindössze 2 mm-es vastagságú, a felülete 100%-ban természetes pala, míg a hordozórétege üvegszál erősítéses műgyanta. 22 féle különböző természetes agyag-, vagy csillámpala struktúrában érhető el, 122*61 cm-es standard lapméretben. A vékony, stabil hordozónak köszönhetően akár íves felületeket is burkolhatunk Slate Design kőfurnérral.

A kül- és beltéri, valamint vizes helységek falburkolásra egyaránt alkalmas Slate Design LiteStone kőfurnér lapok konyhai közegben is megállják helyüket. Elenyésző súlya és vastagsága miatt felújítás során akár közvetlenül a régi csempére is burkolhatjuk, de akár komplett konyhai bútorfrontot is kialakíthatunk vele! A mindössze 1,5-1,8 kg/m2 súlyú Slate Design kőfurnér lap az asztalosipari innováció során forgácslapra kerül laminálásra hőpréssel, és a megfelelő felületvédelmet is kap.

A sokoldalú, és sokszínű felhasználási lehetőségekről íme néhány inspiráció!