Vörösréz csillogás a homlokzaton

Copper New LiteStone

2018. tavaszán került átadásra Szombathelyen a Krúdy Gyula utcában a Krúdy Lakópark I. üteme, egy három lépcsőházas, 5 szintes, 39 lakásos épület. A belváros szomszédságában, csendes, nyugodt környezetben elhelyezkedő társasház lépcsőházi homlokzatait 122*61 cm-es méretű Copper New struktúrájú Slate Design LiteStone ultravékony csillámpala burkolat díszíti.

A kb. 2 mm vékony, mindössze 1,5-1,7 kg/m2 súlyú csillámpala kőfurnér lapok a hőszigetelt homlokzaton Mapei Keralastic-T két komponensű epoxy ragasztóval kerültek felhelyezésre.  Fugaként a 35 féle különböző színben elérhető rugalmas, Mapei Kerapoxy Design gondoskodik a megfelelő dilatációról.  A Slate Design LiteStone kőfurnér burkolatok felülete a víz illetve olajos/zsíros szennyeződéseknek is ellenálló Slate Design Nano Effect impregnálószerrel lett lekezelve. Ez az eljárás védi a kő felületét az építési technológiai szennyeződésektől és a későbbiekben a homlokzati burkolatot öntisztulóvá teszi.

A Slate Design LiteStone ultravékony kőfurnér burkolatok használatával az épület homlokzata költséghatékonyan és meglehetősen rövid idő alatt kapott elegáns ragasztott kőburkolatot, szemben más, hagyományos vastag, szerelt kőburkolati megoldásokkal.