Nymphae Aquapark, Nagyvárad

Anyaga: Tan és Copper New LiteStone, Indian Autumn Translucent

A Kész Építő és Szerelő Zrt. generál kivitelezésében 2016. nyarán került átadásra a határ menti Nagyváradon a közel 7 hektáros területen megvalósult Nymphaea nevű üdülőkomplexum. A tündérrózsa latin nevét viselő, mintegy 1500 fő befogadására alkalmas élményfürdő 6 épülettel, 7 kültéri- és 13 beltéri medencével rendelkezik. E mellett pezsgőfürdő, fedett és szabadtéri gyógyfürdő, szauna, 13 csúszda, élményfürdő, aroma- és fényterápiás rész, valamint egy törökfürdő is helyet kapott.

Az épületegyüttesben több helyen is szerepet kaptak a különleges adottságokkal rendelkező, ultravékony pala felületű SLATE DESIGN kőfurnér burkolatok. Az innovatív kőburkolat jelzőt méltán viselő termékek extrém tulajdonságainak köszönhetően számos felületen felhasználhatóak.

A Nymphaea aquapark, Rudas fürdő ihlette törökfürdőjének a kialakításánál a kupola, valamint az egyéb íves felületek burkolása során a cél a mészkő hatás elérése volt biztonságos módon. Itt a mindössze 2-3 mm vékony, ultra vékony pala felületű, üvegszál erősítéses műgyanta hordozóval rendelkező, LiteStone kőfurnér burkolatok közül a Tan struktúrájú lapok kerültek felhasználásra.

Szalay Zsolt, a KÉSZ Zrt. belsőépítész főmérnöke a munkálatok befejeztével így nyilatkozott:

„A nagyváradi Nymphaea Wellness és Élményközpont megvalósítása során merült fel az az igény, hogy egy olyan termálvizes medence készüljön, mely hitelesen adja vissza egy törökfürdő hangulatát. A látványterveken megjelenített boltíves közlekedő, és a medencetér feletti kupola megvalósításához ideális választás volt, a Slate Design Kft. által forgalmazott kőfurnér burkolat alkalmazása. Az alkalmazott lapokkal le lehetett követni a mindkét irányban ívelt felületeket, és nem csak esztétikus burkolatkiosztást tudtuk megvalósítani, de jó költséghatékonysággal, hiteles törökfürdő hatást tudtunk elérni.”

A csúszdáknak helyet adó hatalmas belmagasságú központi rész íves mellvédjein a SLATE DESIGN LiteStone termékcsalád Copper-New árnyalata kapott helyet, melyek a törökfürdővel ellentétben itt szoros illesztéssel kerültek felburkolásra. Érdemes megfigyelni az íves mellvédek keskeny alsó peremeit is, melyeken a profi kivitelezésnek köszönhetően ugyanez az anyag fut végig!

Az egyik leglátványosabb felületet a relax teremben lehet megfigyelni, ahol is az átvilágítható SLATE DESIGN Translucent termékcsalád Indian Autumn textúrája került beépítésre, mely a precízen beállított háttér megvilágításnak köszönhetően üde színfoltja lett a komplexumnak. Itt a normál táblaméret mellett az áttetsző kőfurnér burkolatok extrém nagy, vagyis 244*122 cm-es méretben is beépítésre kerültek.

http://www.aquapark-nymphaea.ro/